Al doilea om din vârful Inspectoratului Școlar Braşov, al doilea din coadă la concursul de gradaţie

Michaela Judele, inspectorul școlar general adjunct de la ISJ Brașov, a obținut doar 45 de puncte la concursul pentru gradația de merit, al doilea cel mai mic punctaj. Asta, în condițiile în care 153 dintre cei 176 de candidați,- profesori, educatoare, învățători, directori de școli, bibliotecare sau personal didactic auxiliar-, au obținut între 80 și 136 de puncte la evaluare.

Mihaela Judele nu este chiar ultima pe listă. În urma ei este un singur candidat, un profesor de sport de la Clubul Sportiv Școlar Brașovia, care a fost acceptat la gradație cu 43,5 puncte. Sub acesta s-a tras linia. 

 

Rezultatele la concursul pentru gradația de merit au fost afișate pe 10 iulie, iar candidații nemulțimiți pot face contestație. Gradaţia de merit prevăzută de Legea educației nationale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă 25% din salariul de bază deținut și se acordă prin concurs. 

E normal însă ca un profesor cu 43,5 sau 45 de puncte la evaluare să obțină aceeași gradație de merit ca unul care a obținut peste 100 de puncte? 

Michaela Judele s-a remarcat mai degrabă ca membru de partid, nu neapărat ca profesor sau inspector. 

Soldat bun la toate în armata lui Aristotel Căncescu, cu o ștampilă de incompatibilitate de la ANI, Michaela Judele a sărit în 2016 din barca PNL la ALDE, având grijă să-și declare public și adorația pentru PSD. Rămâne ca gradație de merite politice declarația pe care o făcea public, în iunie 2018, imediat după ce a fost numită adjunct la IȘJ, declarație prin care se plângea că este „consemnată“ să stea la examenul de Evaluare Națională, îl loc să fie la București, la marele miting pentru susținerea lui Liviu Dragnea, scrie monitorulexpres.ro:

MAI MULTE DETALII, AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.