Călin Gheorghe, vocea care aducea pop-rock-ul de joi seara la Europa FM, s-a stins din viaţă

Călin Gheorghe, una dintre cele mai cunoscute voci din radioul românesc, a murit la doar 45 de ani, răpus de un stop cardio-respirator. Anunțul a fost făcut pe contul oficial de Facebook al Radio Guerrilla.

Călin Gheorghe şi-a început cariera de om de radio la PRO Fm, unde a lucrat timp de zece ani, între 1995 şi 2005. A continuat apoi la Radio Guerrilla, alţi zece ani, până în 2015. În ultimii doi ani a mai trecut pe la Radio Seven și Radio Tananana.

Din februarie, Călin Gheorghe putea fi auzit în fiecare joi seara la emisiunea de Pop-Rock de la Europa FM.  Ultima sa emisiune a fost joi, 23 iulie…

Anunţul dispariţiei sale a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Radio Guerrilla. 

„Calin Gheorghe, fostul nostru coleg si prieten, un om cu o voce ca o prietenie de-o viata, a plecat astazi dintre noi. Clar, viata cateodata o ia razna. Drum bun, Calin Gheorghe. Multumim”

 

 

„Poți exersa vorbirea. Poți simula entuziasmul și/sau priceperea. Poți chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atît de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată. Gravă fără să devină vreodată plicticoasă și – cînd era cazul – ghidușă fără să vireze în hăhăială tembelă.

Anglofonii, maeștri ai conciziei, i-ar zice (scurt și corect) „authoritative” și „reassuring”: de încredere și liniștitoare. What you hear is what you get.
Pe scurt, o voce de om bun.

Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc”, a scris Filip Standavid, fost redactor Europa FM. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.