Cazul unui medic de la „Neuro”. Mariana Câju: „Medicii de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov mi-au solicitat să salvez această persoană”. Răspunsul lui Nicușor Bîgiu: „Vă aflați din punct de vedere politic într-o situație de viol”

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal  Făgăraș, Mariana Câju,  a transmis ieri, printr-un comunicat de presă, un semnal de alarmă privind situația de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, care, de la începutul lunii aprilie, în Pavilionul central de pe strada Prundului tratează și pacienții cu noul coronavirus.

„În acest pavilion nu există specialitatea boli infecțioase. De când spitalul a fost trecut pe lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2 au fost aduși din alte spitale medici infecționiști. Toți acești medici au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis Mariana Câju.

Ba mai mult, ea a afirmat că „în urmă cu o săptămână a fost detașat de către Direcția de Sănătate Publică Brașov încă un medic infecționist de la Spitalul Municipal Făgăraș. Medicii de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov mi-au solicitat, în calitatea mea de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș să fac toate demersurile pentru a salva această persoană prin întoarcerea ei la Spitalul Municipal Făgăraș.  Acest medic detașat, având un handicap la nivelul membrelor, nu poate respecta condițiile impuse pentru echiparea și dezechiparea necesară tratării cazurilor COVID-19 și prezintă un risc maxim de infectare, punându-i-se viața în pericol. Solicit conducerii DSP să ia măsuri urgente în vederea detașării unui alt medic infecționist la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov și retrimiterea medicului cu handicap la nivelul membrelor la spitalul unde își desfășoară activitatea, salvându-i-se astfel viața”.  

Tot în ceea ce privește activitatea spitalului din Brașov, Mariana Câju a reclamat că „ se fac ture de câte 7 zile în care tot personalul medical care intră la pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt izolați în spital”. 

Replică acidă din partea managerului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov

Managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, dr. Nicușor Bîgiu, a transmis un punct de vedere, iar acesta a fost unul extrem de acid.  

„Demersurile salvatoare de care pomeniți nu vă intră în atribuții, asta dacă nu cumulați și funcția de director medical al Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș. „Constat din afirmațiile dumneavoastră sincere o politizare demnă de Făgărașul feudal. Această salvare de care pomeniți, nu este dorită de medicul de boli infecțioase. Vă aflați din punct de vedere politic într-o situație de viol… Nu ați luat legătura cu el, nu cunoașteți faptul că face gărzi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, faceți afirmații foarte grave despre imaginea și capacitatea profesională a unui profesionist în sănătate care deservește două unități sanitare Covid. Pentru aceste afirmații ar trebui să-i cereți scuze publice… nu să îmbrăcați blana de oaie invocând salvarea vieții”, a declarat Bîgiu. 

În ceea ce privește infectarea medicilor de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie, Nicușor Bîgiu a declarat că „faceți probabil referire la singurul medic contaminat în cadrul unității cu peste 600 de paturi.   Este adevărat, dar dumneavoastră, ca fost președinte al Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean Brașov trebuie să cunoașteți faptul că este obligatorie continuitatea actului medical în condițiile în care un membru al echipei medicale devine indisponibil prin boală. De aceea au fost făcute solicitări către DSP Brașov, pentru detașarea unui alt medic de boli infecțioase. Spitalul nostru tratează patologie Covid în limita lui de competență în colaborare cu rețeaua de unități Covid din Județul Brașov. Peste 420 de pacienți au fost internați în spital în aproape 4 luni de activitate”

Ba mai mult, managerul spitalului brașovean a precizat că „Neuro” au fost tratați și „patru pacienți provenind din Țara Făgărașului, transferați din spitalul dumneavoastră, unii dintre ei într-o stare destul de gravă. Au fost acceptați după discuții colegiale cu medicii de acolo. Am acceptat, am tratat, nu am întrebat despre anchete epidemiologice și locul contaminării”.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.