Cifrele COVID la Braşov. Peste 260 de pacienţi internaţi, dintre care 10 la ATI. La nivel naţional, aproape jumătate din cazurile active de COVID-19 s-au pierdut în statisticile oficiale

Judeţul Braşov se află pe locul 3 la nivel naţional, ca număr de cazuri confirmate de COVID-19, de la începutul pandemiei – 2076. Potrivit cifelor obţinute de HotNews, în prezent doar 265 dintre cei confirmaţi cu infecţia cu SARS-COV-2 se află internaţi într-unul dintre spitalele destinate pacienţilor cu COVID. Dintre aceştia, zece se aflau ieri internaţi în secţia de ATI a Spitalului Judeţean Braşov. 

În judeţ, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 99 de decese în rândul unor purtători de SARS-COV-2. 

Situaţia la nivel naţional arată astfel: 

 

Pe de altă parte, statisticile oficiale pentru COVID-19 se bat cap în cap. O simplă socoteală pe baza datelor obținute de HotNews.ro arată că nu mai puțin de 3.390 de cazuri considerate active nu se regăsesc nicăieri în raportări.

Potrivit datelor oficiale în acest moment numărul cazurilor active este 7.856. Acesta rezultă scăzând din numărul total de cazuri confirmate (33.585) numărul persoanelor declarate vindecate (23.798, în care sunt inclusi și cei 1.995 asimptomatici pozitivi la externare) și pe cel al decedaților (1.931). Cifrele însă nu se pupă cu celelate date. În mod normal, numărul cazurilor active ar fi trebuit să fie egal cu numărul persoanelor care se află spitalizate (3.808) și confirmate pozitiv externate la cerere(658). Numai că acesta este, în total, de 4.466. O simplă scădere arată că 3.390 de cazuri considerate active nu se regăsesc niciunde în datele oficiale.

Aproape jumătate dintre pacienții internați sunt asimptomatici sau au forme ușoare de COVID-19

​Aproape jumătate dintre pacienții confirmați cu COVID-19 internați în spitalele din România sunt asimptomatici sau au forme ușoare ale bolii, potrivit datelor oficiale obținute de HotNews.ro.

Astfel, potrivit raportărilor din județe, în unitățile spitalicești erau internați marți 3.808 pacienți, dintre care 234 la Terapie Intensivă, iar restul pe secții. Dintre aceștia 1.822 sunt asimptomatici sau au forme ușoare ale bolii.

Cei mai mulți pacienți la Terapie Intensivă sunt în București, 58, dintr-un total de 718. Tot în Capitală sunt înregistrați cei mai mulți internați asimptomatici sau cu forme ușoare, respectiv 248. Argeșul este al doilea județ cu cei mai mulți pacienți la ATI, 15, urmat de Suceava și Prahova, cu câte 14, Gorj cu 13 și Brașov cu 10. Zece județe nu au raportat niciun caz de pacient la Terapie Intensivă: Alba, Caras Severin, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

În Teleorman, din 20 de pacienți internați, 17 sunt asimptomatici sau au forme ușoare, iar în Dâmbovița 154 din 158. Potrivit datelor oficiale, în acest moment în România sunt 1.079 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID -19, iar aparate de ventilație mecanică destinate acestora 860, din care disponibile 523. Potrivit datelor oficiale raportate marți din 3.808 pacienți internați în spital, 234 se aflau la Terapie Intensivă..

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.