FOTO. Primele containere pentru spitalul modular de la Județean ajung azi la Brașov. În paralel se lucrează la finalizarea fundației și utilități

De azi începe transportul containerelor pentru construirea spitalului modular, din curtea Sptalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Primăria Brașov a eliberat astăzi, la solicitarea Spitalului Judeţean, permisele de liberă trecere pentru transportarea  containerelor care vor constitui secţia modulară a unităţii medicale.  Acestea vor fi amplasat pe o fundaţie la care deja se lucrează pe terenul din curte.

Patru TIR-uri au primit permis de liberă trecere până la spital

În  perioada 9-27 iulie,  patru tiruri (cap-tractor și platformă) vor transporta cele 56 de containere din care va fi amenajat spitalul modular.

Traseul pe care vor veni aceste tiruri şi pentru care a fost emis permisul de Liberă trrecere este porneşte pe Ocolitoare şi merge pe str. Zizinului – str. Traian – str. Octavian Augustus – spitalul județean și retur.

Pe fiecare platformă vor fi transportate câte două containere. Transporturile sunt progamate în câte două zile săptămânal (săptămâna aceasta azi şi mâine, iar săptămâna viitoare miercuri și joi, în intervalul orar 8.00-16.00. Poliția Locală va monitoriza circulația acestor tiruri și va acorda sprijin dacă situația o impune, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Tot azi, o automacara de 48 de tone va circula pe același traseu, pentru a asigura descărcarea containerelor în curtea spitalului. 

CJ a alocat peste 11 milioane de lei pentru această secţie modulară a Spitalului Judeţean

Construcţia spitalului modular – ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, în baza proiectului pus la dispoziţie cu titlu gratuit de Fundaţia Hera.

Secţia modulară este amenajată de către o firmă din Galaţi, iar în maxim două luni, ar trebuie să fie deja funcţională. Până în prezent, CJ Braşov a alocat Spitalului Judeţean 11.976.260 lei pentru realizarea acestei secţii. Conducerea administraţiei judeţene intenţionează să recupereze investiţia din fonduri europene. Conform estimărilor, secţia modulară ar trebui să ădeservească spitalul cel puţin zece ani de acum încolo

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.