FOTO. Șantier pe Aleea de sub Tâmpa. Zona va fi amenajată pentru relaxare și agrement. O porțiune de asfalt a fost înlocuită deja cu piatră cubică

Primăria Brașov a anunțat că a început prima etapă de reamenajare a zonei de sub Tâmpa, care va deveni o zonă preponderent pietonală.  Lucrările sunt realizate de firma RS Activ, în cadrul contractului -cadru de întreținere și reparare a străzilor din municipiul Brașov. Lucrările au început în urmă cu aproximativ o săptămână, prin pavarea cu piatră cubică a trotuarului de acces către Bastionul Postăvarilor. Carosabilul a fost lărgit, prin coborârea celorlalte trotuare la nivelul acestuia și amenajarea unor alveole care au rolul de a încetini circulația auto și a descuraja șoferii care, deși nu au voie să circule pe acolo, mai încearcă vigilența poliției, mai ales în timpul nopții. Apoi se va trece la amenajarea zonelor de agrement și montarea de mobilier urban adecvat diferitelor tipuri de activități.

„Ceea ce urmează să se desfășoare în această zonă sub Tâmpa se rezumă la împărțirea fostului carosabil și a fostului trotuar pe mai multe funcțiuni, respectiv promenadă, zonă pentru mese de șah, locuri de practicarea sporturilor fizice, locuri de joacă pentru copii, dar și zonă pentru copiii cu role sau biciclete și diverse alte activități, care nu vor genera modificări structurale pe acest amplasament. Accesul mașinilor va rămâne ocazional, pentru situații de urgență și pentru aprovizionare. Tocmai aceasta a fost și ideea, de a amenaja această zonă cu mobilier urban, mai ales că nu toți cetățenii au înțeles că accesul mașinilor nu mai este permis de când această decizie a fost luată în comisiile reunite de Circulație și Amenajarea teritoriului și urbanism. Această zonă este una care se pretează foarte bine la activități de timp liber“, a explicat Marilena Manolache, Arhitect șef al municipiului Brașov.

Alveole cu verdeață, pentru a-i convinge pe șoferii care ajung în zonă să reducă viteza

„Lucrările constau în amenajarea platformei (fostul carosabil, n.n.) prin repararea ei, crearea de noi alveole în care se vor planta diverse specii de arbuști și arbori, și care au și rolul de a reduce viteza mașinilor care vor tranzita ocazional zona, cu mențiunea că vor acea acces doar mașinile care fac aprovizionarea restaurantelor, mașinile de intervenție și ale riveranilor. Am început prin a repara trotuarul și a-l coborî la nivelul platformei actuale, prin a marca și repara toate defecțiunile acestei platforme, s-au reparat de altfel toate aleile de sub Tâmpa, vom delimita zona astfel încât mașinile să meargă pe partea dinspre ziduri, unde au fost deja formate alveole, iar în partea dinspre Tâmpa se vor amenaja locuri de agrement, dedicate celor care joacă șah, o zonă pentru work-out, dorim să creăm și un mic teren de baschet, pe baza numeroaselor solicitări primite din partea cetățenilor, și vom marca și o pistă pentru biciclete și pentru cei care vor să meargă cu rolele. Aceasta este o primă etapă, urmând ca apoi să punem în valoare turnurile și bastioanele din zonă“, a explicat Raul Negoiță, directorul Direcției tehnice a primăriei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.