Se putea organiza Street Food Festival sub Tâmpa? O hotărâre de Consiliu Local spune că nu

Primul eveniment din țară dedicat mâncării stradale Street Food Festival a ajuns și la Brașov. În perioada 24-27 august, sub Tâmpa, brașovenii și turiștii pot cumpăra produse preparate pe loc. Chefi  (bucătari ) renumiți au venit cu bucătăriile mobile pentru a-și vinde preparatele, ce e drept, la prețuri destul de condimentate, dar clienții nu lipsesc. 

Pentru un „grătar” e nevoie de jar…

Unele „bucătării” au plite sau cuptoare electrice, altele sunt „alimentate” de la butelie, iar un chef mai „conservator” a preferat să folosească grătarul  pentru a prepara carnea.

 

Un bucătar care se respectă are plită…
E nevoie și de un aragaz…

 

O „mașină bucătărie”…

Festivalul este spectaculos, zona de sub Tâmpa este plină de oameni care își fac siesta, dar amplasamentul obținut de organizatori nu se regăsește pe lista locurilor în care se pot organiza evenimente ce presupun prepararea şi comercializarea de produse alimentare.

Cel puțin asta rezultă dintr-o Hotărârea de Consiliu Local nr. 579 din data de  2  noiembrie  2015, adoptată după ce, în Piața Sfatului, lucrurile scăpaseră de sub control.

Mai precis, în hotărârea amintită, se arată că „organizarea şi desfăşurarea de evenimente ce presupun prepararea şi comercializarea de produse alimentare de orice tip se vor aviza exclusiv în zona lacului Noua şi zona Pietrele lui Solomon, cu avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism”. În aceste condiții, cum nu s-au schimbat „regulile jocului”, ajungem la legea scrisă de George Orwell pe hambarul din „Ferma animalelor”:  „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”.

Dincolo de problema legată hotărârea de Consiliu Local amintită, Street Food Festival pare un eveniment reușit. Zona de sub Tâmpa este plină de viață, mai ales că, pe lângă posibilitatea de a cumpăra diverse preparate, cei care merg, pot vedea filme, se pot relaxa sau pot asista la concerte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.