Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Dacă va fi nevoie, starea de alertă se va prelungi, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a vorbit despre un proiect de lege care să clarifice condițiile de carantină și izolare, însă a declarat și faptul că, este posibilă prelungirea stării de alertă dacă situația o va impune. 

„Dacă acum trei săptămâni aveam acea rată de transmitere 0,6 – 0,7 astăzi mergem spre o rată de transmitere de 1,4. Am putut vedea recomandările UE, tot ce înseamnă state comunitare, state terţe pentru izolare şi carantinare. Acea izolare pe care am păstrat-o şi noi rămâne de bază. (…) Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În conferinţa de presă de azi, acesta a amintit şi de situaţia din secţiile de ATI ale spitalelor din România, precizând că „sunt situații punctuale unde nu sunt paturi, dar putem gestiona aceste cazuri”.

„În acest moment nu avem pericolul instituirii stării de urgență. Recomandările sunt ca populația și agenții economici să respecte regulile. Avem focare de COVID în toată țara. Reamintim populației că nu ne-am relaxat, că pandemia nu s-a terminat”, a mai spus Tătaru. 

1 Trackback / Pingback

  1. Orban: Dacă astăzi ar trebui să iau decizia pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.