Numărul persoanelor în carantină la domiciliu a crescut vizibil în Brașov. În spitalele din județ sunt peste 400 de pacienți cu COVID-19

1687 de pacienți care au fost internați în spitalele din județul Brașov cu infecția cu SARS-COV-2 au fost declarate vindecate și externate, a anunțat Direcția de Sănătate Publică. Numărul este aferent întregii perioade de la izbucnirea pandemiei până în prezent, timp în care în județul Brașov s-au înregistrat 2673 de cazuri confirmate de COVID-19.

În acest moment, în unitățile din județ destinate tratării infecției cu noul coronavirus sunt internați 412 pacienți, iar alte 174 de persoane cu test pozitiv, care anterior intrării în vigoare a Legii 136/18.07.2020 au refuzat internarae, sunt acum la domicilii, după ce au consfințit să se izoleze.

Un număr care atrage atenția este cel al persoanelor aflate în carantină la domiciliu. Conform datelor transmise sâmbătă, prin intermediul Instituției Prefectului, în județul Brașov sunt 673. Cu două zile înainte, pe 23 iulie, numărul persoanelor aflate în carantină la domiciliu era de 587. De asemena, în două zile, numărul deceselor în rândul unor pacienți purtători de SARS-COV-2 a crescut, de la 103, pe data de 23 iulie, la 106, pe data de 25 iulie 2020.

Cum se instituie carantina: 

Potrivit Legii 136-18.07.2020, „carantina se instituie asupra persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen care, fie sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, (situaţie stablită pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele competente în domeniu), fie au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu o boală infectocontagioasă”. „Carantina persoanelor se instituie pe baza informaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi”, precizează actul normativ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.