Șeful Jandarmeriei Române, vizat de un dosar penal la DNA. Colonelul și-ar fi pontat ore suplimentare în neștire, în perioada stării de urgență

Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), solicitând toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie. Conducerea MAI are suspiciuni că Enescu a pontat sute de ore  suplimentare executate mai ales noaptea și în zilele de week-end, fără acordul ministrului de Interne, au precizat surse din Poliţie pentru G4Media.ro. Verificările vizează şi alţi angajaţi ai Jandarmeriei, printre care şi iubita lui Bogdan Enescu.

Potrivit unor surse, șeful IGJR, colonelul Bogdan Enescu ar figura pe lunime aprilie, mai și iunie, venituri salariale de 32.000 lei, 29.000 lei, respectiv 35.000 lei!

Conform graficul de lucru pentru orele suplimentare reiese cu care șeful jandarmeriei figurează pe fluturaș reiese că acesta a lucrat 360, pentru aprilie, 240 pentru mai și 220 pentru iunie. Cel puțin pentru aprilie, de exemplu, ar însemna că în afara celor opt ore regulamentare, inspectorul-șef al Jandarmeriei Române a lucrat zilnic, pe tot parcurul lunii, încă 12!

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o anchetă în acest caz şi a solicitat documente justificative, au mai precizat sursele G4Media.ro. E vorba despre cercetări in rem (adică față de o situație, nu față de o persoană).   Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, nu a putut fi contactat până la publicarea acestui articol, pentru un punct de vedere.   

Cine este colonelul Bogdan Enescu 

Colonelul Bogdan Enescu, numit în luna decembrie în funcția de șef al Jandarmeriei Române, vine din poziția de inspector-șef al Jandarmeriei Ilfov, pe care o ocupa din 2013. El a intrat în jandarmerie în 1996, an în care a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. 

În cei 23 de ani de activitate a ocupat o serie de funcții, de la comandant de pluton instrucție și misiuni, comandant de detașament și șef de stat major până la aceea de inspector-șef. 

Enescu este licențiat în drept și are două masterate, unul în management public, iar celălalt în administraţie publică şi integrare europeană, ambele obținute la Academia de Studii Economice din București. De asemenea, este absolvent al mai multor studii postuniversitare la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.