Raed Arafat: „Este posibil să se impună restricții în anumite zone. Braşovul este unul dintre cele 5 „puncte fierbinţi” din România

Autoritățile ar putea impune noi restricții, dacă situația epidemiologică din România se înrăutățește, a confirmat duminică seara, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.  Totul depinde de cifre, dacă vor arăta o creștere. În orice caz, restricțiile vor viza anumite zone, nu întreaga țară, a explicat secretarul de stat în MAI. Printre cele 5 zone „fierbinţi” indicate de Arafat se află şi judeţul Braşov.

Raed Arafat a declarat că unele restricţii s-ar putea impune la nivel local, în zone în care riscul de răspândire a coronavirusuluii eămâne ridicat, iar cifrele zilnice impun o monitorizare atentă. 

Un astfel de caz ar putea fi şi cel am Braşovului, unde în cele trei zile de weekend au fost înregistrate aproape 150 de cazuri noi de COVID-19.

Dr. Arafat a reamintit că în prezent „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” – București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

„Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Întrebat ce ar însemna, în cifre absolute, pragul de la care s-ar putea pune aceste restricții, secretarul de stat din MAI a spus că mai degrabă ar fi vorba despre o „continuare a creșterii”.

„Sunt diferite aspecte pe care le calculează colegii de la INSP. De exemplu, la INSP avem reguli pentru localitățile mai mici, cu 3 la mie răspândire comunitară, dar la localitățile mari sunt alte reguli pe care ei știu cum să le calculeze și cum să zică dacă riscul a ajuns la un nivel”, a arătat Raed Arafat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.