Hălchiul ar trebui să scape astăzi de restricțiile stabilite ieri de CJSU Brașov. Hotărârea de Guvern prin care a fost mărit pragul pentru incidența de weekend a intrat în vigoare

Locuitorii din Hălchiu ar trebui să scape astăzi de carantina de weekend, stabilită joi printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov, după ce în comună incidența a ajuns la 4,7 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori.  Ridicarea noilor restricții se va face după ce joi seara a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern prin care incidența pentru care se instituie aceste măsuri a fost ridicată de la 4 la 6 cazuri la 1.000 de locuitori. 

Hotărârea de Guvern a fost adoptată în cursul zilei de ieri după ce a fost aprobată hotărârea CJSU, iar reprezentanții Prefecturii Brașov au anunțat că decizia ce vizează Hălchiul va fi reanalizată după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ emis de Executiv. 

Conform noilor prevederi legale, interzicerea deplasării pe timp de noapte (între orele 20.00 și 05.00) în zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică) se instituie când este depășit pragul de 6 cazuri la 1.000 de locuitori.  Excepție de la această măsură fac persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală. Tot după ce este depășită această incidență, în zilele de weekend, magazinele se închid la ora 18.00. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.