Tătaru: La trei cazuri la mia de locuitori se poate decide instituirea carantinei într-o localitate sau cartier

România ar putea ajunge în următoarea perioadă la o mie de cazuri de COVID-19 pe zi, iar autoritățile ar putea decide instituirea carantinei în anumite zone, localități sau cartiere, cu un număr foarte mare de cazuri, a declarat luni, la Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone”, a spus Tătaru, care a vorbit despre zonele critice din țară.

„În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă. Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea această creștere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm. Avem un parcurs al acestor cazuri, avem o gestionare pe care am pus-o și în practică, avem o previziune pe tot ce înseamnă focarele actuale în evoluția lor, identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2,-3 săptămâni, de când avem acest vid legislativ”, a afirmat ministrul Sănătății.

El a spus că autoritățile vor putea decide punctual carantina într-o zonă cu un număr crescut de cazuri de COVID-19 și a vorbit despre județele în care numărul îmbolnăvirilor este mare.

Potrivit ministrului, o astfel de măsură, de instituire a carantinei, va fi luată în zonele unde creșterea numărului de îmbolnăviri va fi accelerată și vor fi trei cazuri la mia de locuitori.

„Noi urmărim creșterea numărului de cazuri care este mai accentuată în anumite zone. De exemplu, în Vaslui, la testarea a 100 de angajați care lucrau la un abator de păsări, 59 au fost pozitivi. Sunt focare care se întâlnesc la unități medicale. Noi avem în studiu foarte multe focare. În momentul în care vedem o creștere exagerată sau exponențială a numărului de cazuri într-o anumită zonă, noi avem și parametri. La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localități”, a declarat ministrul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.