Din 1 Decembrie, comuna Sâmbăta de Sus nu mai este în carantină. Mai bine de două săptămâni, în comună nu a mai fost niciun caz de coronavirus

De astăzi, comuna Sâmbăta de Sus nu mai este în carantină. Decizia a fost luată ieri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce  în această localitate, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 este 0.00. Practic, prima prima zi în care incidența a ajuns la 0 în localitate a fost 29 noiembrie, ceea ce înseamnă că din data de 16 noiembrie, când a fost emisă decizia CJSU privind carantinarea comunei (cu aplicabilitate din data de 17 noiembrie, ora 0.00), nu a mai fost înregistrată nicio infectare. 

Vama Buzăului, în scenariul roșu

În schimb, potrivit unei decizii a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov, Vama Buzăului a intrat în „scenariul roșu”, după ce  în comună incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. În data de 30 noiembrie, în comuna Vama Buzăului (3.622 de locuitori) incidența era de 4,57 cazuri la 1.000 de locuitori. 

Conform aceleiași decizii, în comuna Bunești, incidența a scăzut sub 3 cazuri la 1.ooo de locuitori, astfel că această comună a ieșit din „scenariul roșu”. În  30 noiembrie, în comuna Bunești (2.825 de locuitori), incidența era de 1,03 cazuri la 1.000 de locuitori.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.