VIDEO. Cum au ținut câțiva turiști ursul la distanță până când au venit salvamontiștii din Bușteni

Salvamontiștii din Bușteni au anunțat miercuri seara că în cursul unei săptămâni au avut două intervenții în care au ajutat turiști atacați de urs pe traseele turistice din Bucegi. 

„Din fericire nu au existat victime în niciunul dintre cazuri, dar se poate întâmpla oricând o tragedie. Așadar sfatul nostru este ca fiecare turist să poarte la îndemâna un spray împotriva urșilor, să nu hrănească animalele sălbatice în general, să nu fuga din fața ursului ci să se retragă încet din calea lui, făcând pe cât posibil gălăgie”, au scris salvamontiștii. 

În ceea ce privește intervenția de miercuri seara, cei de la Salvamont Bușteni spun că turiștii nu au aveau spray-uri, dar au avut în apropiere o stâncă pe care s-au cățărat.

„Au făcut gălăgie cu bidoane de apă în care au băgat pietricele. O metodă bună care a ținut ursul departe până am ajuns noi”, au precizat reprezentanții Salvamont Bușteni. 

Turiștii au spus că a fost un urs mare, care i-a urmărit pe tot traseul. 

Al doilea caz in decurs de numai o saptamana in care turistii sunt atacati de ursi pe traseele turistice din Bucegi. Din fericire nu au existat victime in niciunul dintre cazuri, dar se poate intampla oricand o tragedie. Asadar sfatul nostru este ca fiecare turist sa poarte la indemana un spray impotriva ursilor, sa nu hraneasca animalele salbatice in general, sa nu fuga din fata ursului ci sa se retraga incet din calea lui, facand pe cat posibil galagie. In cazul din aceasta seara, turistii nu au fost echipati cu spray-uri, dar au avut in apropiere o stanca pe care s-au catarat cu totii si au facut galagie cu bidoane de apa in care au bagat pietricele. O metoda buna care a tinut ursul departe pana am ajuns noi. Speram ca informatiile sa va fie de folos.

تم النشر بواسطة ‏‎Salvamont Busteni‎‏ في الأربعاء، ٢٩ يوليو ٢٠٢٠

Acest ultim incident s-a produs în zona Cascadei Urlătoarea, dar salvamontiștii din Bușteni spun că probleme sunt și pe alte trasee de lângă oraș.

De altfel, și locuitorii din zona Căminului Alpin (de unde pornește traseul spre Valea Cerbului sau spre Cabana Diham) spun că în zonă este un urs care patrulează în fiecare seară pe străzi și caută mâncare prin containere.  
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.