Anul școlar începe la 14 septembrie, în condiții speciale. Majoritatea elevilor vor merge la școală dar fiecare unitate de învățământ se va încadra într-unul din cele 3 scenarii

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar, a decis azi Guvernul, în urma unei discuții convocate de președintele Klaus Iohannis, cu 10 ministri.

Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, după cum s-a decis azi. Însă, în fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi. Aceste trei scenarii sunt:

* scenariul verde, cînd în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu covid.
* scenariul galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică;
* scenariul roșu, peste 3 bolnavi noi în localitate.

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ.

„În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică
Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online”, a explicat Klaus Iohannis.

Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitate. Scenariul roșu înseamnă scenariul de avarie, când se învață online, în timp ce Scenariul galben înseamnă că grădinițele și clasele primare merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, iar restul claselor, o parte vin la școală și o parte nu, pentru a permite distanțarea socială, a mai explicat presedintele.

Învățământul online e acceptat ca învățământ normal atunci când nu se pot ține cursuri fizice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.