FOTO&VIDEO. Catacombele de După Ziduri se transformă în muzeu de artă digitală. Deocamdată, operatorul de salubritate a scos peste 60 de saci de deşeuri din interior

60 de saci de gunoi au fost scoşi din catacombele de după ziduri, în operaţiunea ce curăţare a acestora şi transformare a zonei într-un muzeu de artă digitală. Majoritatea deşeurilor scoase din catacombe sunt ambalaje, însă a fost găsită în interior şi o grindă de beton. 

În paralel, operatorul de salubritate curăţă constant şi Graftul. „Din păcate, mai sunt oameni în cartierul Șchei care mai aruncă tot felul de gunoaie în pârâu. Noi intervenim aproape în fiecare zi pentru a curăța albia”, a declarat un reprezentant al firmei.

Catacombele au fost iluminate, iar planul este ca ele să fie integrate în viitorul parc cultural de după ziduri, sub forma unui muzeu de artă digitală. 

Pentru zona de După Ziduri, colectivul Amural a propus Primăriei Braşov un proiect care să dea viață permanent zidurilor Cetății Brașov. „Cinematograful Popular, turnurile medievale, Bastionul Postăvarilor și galeriile subterane vor constitui suportul pentru un nou strat al cetății, unul cultural, educațional și social”, a explicat reprezentantul Amural, Răzvan Pascu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.