Premierul Ludovic Orban, tur de forţă mâine la Braşov: de la spitalul modular, la aeroport şi la CATTIA

Ludovic Orban, prim-ministrul Guvernului României, alături de o delegaţie guvernamentală va fi prezent joi, 27 august, la Braşov.

Începând cu ora 10:30, premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, însoţiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Adrian-Ioan Veştea, primarul George Scripcaru, prefectul Cătălin Văsii şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Mihail Veştea, vor vizita spitalul modular construit ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov şi destinat tratării pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă.

Unitatea modulară a fost realizată pe baza unui proiect furnizat Consiliului Judeţean, cu titlu gratuit, de către Fundaţia Hera şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă. Fondurile destinate lucrărilor de construţie au fost alocate din bugetul Judeţului Braşov. Dotarea celor 28 de paturi de ATI este asigurată, în parte, cu aparatură şi echipamente medicale disponibile în cadrul Spitalului Judeţean, restul fiind repartizate din rezerva de stat, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de dr. Raed Afarat, pe baza necesarului formulat de conducerea SCJU Braşov.

În privinţa personalului medical necesar în această secţie, plenul CJ Braşov care se va întruni mâine, în şedinţă ordinară, urmează să aprobe statul de funcții și organigrama Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, care include suplimentarea cu 68 a numărului de posturi, determinată de crearea unităţii modulare. Este vorba de o suplimentare cu 2 posturi de medici primari specializaţi pe ATI, 5 posturi de medici specialişti ATI, 36 de posturi de asistenţi medicali generalişti, 21 de posturi de infirmieri şi 4 posturi de brancardieri.

Detaliile concrete privind darea în funcţiune a spitalului modular vor fi stabilite vineri, 28 august, în cadrul unei întâlniri de lucru la care vor participa factorii de decizie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Fundaţia Hera şi Consiliul Judeţean Braşov.

La ora 11:00, premierul României împreună cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, va vizita amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Braşov, obiectiv investiţional pe care municipalitatea l-a predat Companiei Naţionale de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării, spre a-l realiza.

Începând cu ora 11:30, şeful Executivului, Ludovic Orban, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, vor fi prezenţi la Aeroportul Internaţional Braşov, urmând să inspecteze şantierul Terminalului de pasageri, aflat într-o fază avansată de construcţie.

Programul va continua, la ora 12:15, cu o vizită la amplasamentul pe care Primăria Municipiului Braşov va construi Spitalul Regional de Urgenţă Braşov.

La ora 12:30 este programată o conferinţă de presă, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri – CATTIA Braşov, susţinută de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Dezvoltării Ion Ştefan.

În cadrul evenimentului va avea loc şi semnarea contractului pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, alternativă rutieră la DN 1, proiect implementat de Compania Naţională de Investiţii, în urma demersurilor realizate de  preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.