În câteva săptămâni, cei care au mașini electrice își vor putea încărca gratuit bateriile la stația de lângă Primăria Brașov

Primăria Brașov a semnat în î 25 august,  contractul cu  Asocierea SC Flash Lighting Services SA-SC Ago Project Engineering SRL pentru achiziția și montarea unei stații electrice duble și a două stații simple pentru încărcarea autoturismelor electrice, stații care vor fi amplasate pe strada Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice, care vor fi marcate corespunzător.

Potrivit termenilor contractuali, firma câștigătoare are termen de 60 de zile pentru proiectare și obținere avize și 6 luni pentru montaj și punere în funcțiune, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Reprezentantul SC Flash Lighting Services SA, a anunțat că stațiile vor fi instalate mult mai repede, adică în cel mult două luni.

Procedura pentru achiziția acestor stații a fost lansată în   Sistemul Electronic de Achiziții Publice în 10 iunie 2020 și a beneficiat de trei oferte –  Asocierea SC Flash Lighting Services SA- SC Ago Project Engineering SRL, Asocierea dintre SC Ianus SRL cu S.C. Evgo Green Motion SRL, SC Real Automatic SRL cu terț susținător SC Axionet IOT SRL.

Valoarea ofertei declarate câștigătoare a fost de 423.114,26 lei fără TVA, mai puțin de două treimi din valoarea de pornire a licitației, care a fost de 672.268,91 lei fără TVA.

 Urmează și alte stații 

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a a anunțat că cei care dețin astfel de autoturisme (electrice, n.n.) vor putea, în câteva săptămâni,  să le încarce gratuit aici, pe locurile special amenajate pentru ei. Pe lângă acestea, avem în derulare, în momentul de față, procedura de achiziție pentru alte 15 stații de încărcare a autoturismelor cu motor electric, în cadrul unui proiect finanțat de Agenția Fondului pentru Mediu cu aproape 3 milioane de lei. Aceste stații care vor avea diferite capacități de încărcare, pentru că am luat în calcul tipurile diferite de mașini și de încărcare. Sunt repartizate în mai multe locuri din municipiul Brașov, așa încât să dăm posibilitatea celor care au asemenea autovehicule să poată să le alimenteze din aceste locații”. 

De asemenea, edilul a anunțat că Societatea de distribuție a energiei electrice (Electrica), face demersurile necesare pentru instalarea unei stații electrice în fața Teatrului Dramatic.

   

                   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.