Începe deratizarea, dezinsecția și dezinfecția școlilor din Brașov

Primăria Brașov a anunțat că din 2 septembrie începe deratizarea, dezinsecția și dezinfecția unităților de învățământ și o nouă campanie de dezinsecție și de tratamente împotriva căpușelor pe domeniul public.

Astfel, începând de miercuri se vor realiza: 

  • Servicii de deratizare, dezinsecție, dezinfecție în incinta unităților de învățământ și instituțiilor publice din municipiul Brașov.  Pentru deratizare este folosit produsul Agrorat Wax Blocks, substanța activă brodifacoum. 
    Pentru dezinsecție substanța utilizată este Super Killer 25 EC, substanța activă cipermetrin, iar pentru dezinfecție substanța utilizată este Ecodis PRO RLT, substanța activă hipoclorit de sodiu – dioxid de clor – clorura de sodiu.
  • Servicii de dezinsecție etapa a V-a – trei treceri , pe suprafața domeniului public și privat al Municipiului Brașov. Substanțele utilizate sunt : Cymina Plus, având substanța activă cipermetrin folosite pentru combaterea insectelor adulte și Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanța activă S-metopren.
  • Tratamente pentru combaterea căpușelor în zonele de agrement (parcuri, locuri de joacă etc.) din municipiul Brașov. Substanța utilizată este : Deltatim Plus, având substanța activă deltametrin.

Toate produsele se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn si Xi de toxicitate.
În perioada execuției tratamentelor pentru combaterea căpușelor și a serviciilor de dezinsecție pe domeniu public și privat,  apicultorii sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Brașovenii sunt rugați ca în perioada să efectueze serviciile de dezinsecție în spațiile deschise pe care le dețin (curțile interioare) concomitent cu serviciile de dezinsecție pe domeniu public.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.