LOCALE 2020. Liderul sindical Lucian Cupu, popunerea PNL pentru Primăria Făgăraş

Lucian Cupu va candida la Primăria Făgăraș din partea PNL, a anunțat filiala județeană a partidului. Cupu a devenit cunoscut în ultimii ani din postura de lider sindical, iar în 2011 a fost exclus din PSD; pe motiv că nu ar fi respectat deciziile partidului și că nu ar fi militat pentru „păstrarea și întărirea unității partdului”, conform FTV.

Lucian Cupu este născut în Făgăraș, are 50 de ani, este căsătorit și tată a 3 copii. Este licențiat în domeniul Științe Administrative și folosește cunoștințele acumulate, încă din anul 2003, în exercitarea unor funcții de conducere, administrare și decizie în cadrul unor societăți de interes național și strategic, spun comunicatorii PNL.

„Experiența acestuia include, dar nu se limitează la fundamentarea și luarea de decizii privind cadrul legislativ din domeniul industriei de apărare, consultări la nivel central – Administrația Prezidențială, Prim-Ministru, Ministerele Apărării Naționale, Economiei și Finanțelor dar și negocieri la nivel de investitori strategici pentru sectorul apărării, industriei metalurgice și industriei chimice”, se mai arată în prezentare pe care i-a făcut-o PNL, la anunţul oficial de candidatură.

Partidul Național Liberal propune 7 teme pentru viitorul Făgărașului, pentru a căror punere în executare îl mandatează pe Lucian Cupu, candidatul PNL la primăria Municipiului Făgăraș.

Redăm mai jos integral, programul propus de PNL  pentru Făgăraş

1. Digitalizare administrativă. Este timpul să puteți accesa și primi avize și autorizații online, să vă puteți plăti taxele și impozitele din confortul căminului dvs. sau de pe telefonul mobil, iar în primărie să vă întâmpine, alături de funcționarii publici, și un funcționar digital, care să răspundă solicitărilor dvs. 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

2. Locuri de muncă bine plătite în Făgăraș. Primele oportunități pentru a crea locuri de muncă bine plătite pentru făgărășeni le reprezintă marile lucrări și servicii publice pe care administrația trebuie să le realizeze și presteze. Aceasta înseamnă că orice proiecte de construcții publice vor implica forță de muncă locală, și că orice noi servicii publice prestate în sferele educației, sănătății, agrementului și stilului de viață sănătos vor fi prestate de angajați din Făgăraș. Vom fructifica aceste oportunități, și vom încuraja actualii dar și viitorii mari angajatori din Făgăraș, prin deduceri, facilități fiscale dar și printr-o birocrație simplificată și digitaizată să își mențină, extindă și dezvolte afaceri aici, în special în sfere în care munca este bine plătită. 

3. O politică administrativă proactivă pentru investiții și investitori. Actualii și viitorii mari angajatori din Făgăraș vor găsi în candidatul Partidului Național Liberal un vector pozitiv și proactiv pentru extinderea afacerilor, pentru facilitarea implementării și autorizării propunerilor și solicitărilor legale și legitime și un facilitator al interacțiunilor dintre mediul public și privat. Comunitatea din Făgăraș are interesul ca dvs. să vă dezovltați și integrați aici cât mai multe dintre procesele și etapele de producție și servicii, de a construi și asambla aici produse cât mai complexe, cu valoare adăugată cât mai mare.

4. Sănătate și educație, pe bune. Pentru o educație de calitate, avem întâi nevoie de condiții normale de școlarizare. Vom crește și îmbunătăți capacitățile de școlarizare, prin construcția accelerată de creșe și prin achiziția sau închirierea de spații pentru a le transforma în creșe. Pentru școlile și liceele din oraș, vom crea un sistem de monitorizare periodică a condiției acestora, și ne vom asigura că vom interveni din timp pentru a preveni sau remedia degradările ori stricăciunile.
Cât despre spital, este timpul să le oferim atât oamenilor, cât și medicilor noștri și personalului auxiliar condiții normale de muncă și de igienă. Pentru aceasta, printr-un program multi-anual vom demara construcția de noi corpuri pentru spital, unele având specializări noi, iar altele care să le înlocuiască, treptat, pe cele vechi. Fără jumătăți de măsură.

5. Agrement și stil de viață. Inima orașului nostru – zona Cetății, Casei de Cultură și a băii comunale, va fi reabilitată complet și unitar. Este imposibil, atât pentru noi, cât și pentru turiștii care ne vizitează, să nu observăm contrastul puternic dintre Cetate, pe de o parte, și construcțiile de vis-a-vis de aceasta, și să nu conștientizăm că zona trebuie privită și abordată ca un tot unitar. De aceea, vom reabilita întreaga zonă. Un alt obiectiv pe care îl vom atinge constă în reabilitarea Parcului Regina Maria – alei, locuri de joacă, iluminat, un amfiteatru în aer liber și alte facilități absolut normale. Dincolo de obiectivele de construcții, un alt proiect major este de a schimba radical CSM Făgăraș. Clubului i se va garanta o stabilitate financiară durabilă și o bază materială consistentă, iar în schimb va oferi o diversificare a activităților sportive, cu fotbal, tenis, judo, karate, atletism și dans sportiv. De viitorul acestui club se vor putea lega destinele multor copii și tineri din Făgăraș, care se vor forma aici pentru a deveni adulți competitivi cu caractere puternice.

6. Scoaterea traficului greu din oraș. Primul pas a fost deja făcut în acest sens, prin diligențele depuse de echipa PNL Făgăraș: șoseaua de centură a trecut în administratea municipiului nostru, ceea ce înseamnă că avem obligația de a o finanța, proiecta și construi cu calendarul în față, fără a mai pierde vreo zi. Miza este foarte mare, întrucât succesul tuturor celolalte proiecte depinde în mare măsură de succesul proiectului pentru construirea șoselei ocolitoare.

7. Deschiderea administrației făgărășene către colaborarea cu Guvernul și cu Consiliul Județean, dar și către accesarea de finanțări externe. Este timpul să ne comportăm civilizat și matur cu cei care pot influența în bine soarta comunității noastre, iar Partidul Național Liberal reprezintă cea mai bună carte de vizită politică pe care comunitatea noastră o poate prezenta, oriunde în țară și în Uniunea Europeană.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.