Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre secția modulară ATI de la Spitalul Județean Brașov: „Vrem ca până în 21 august să o dotăm cu paturi, injectomate și ventilatoare”

După secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, ieri, la Brașov a ajuns și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Spre deosebire de Raed Arafat, care a venit cu mașina și a văzut ce înseamnă traficul pe DN1 în Valea Prahovei, ministrul a ajuns la Brașov cu elicopterul, aterizând la Aeroportul de la Ghimbav. 

Nelu Tătaru a declarat că a revenit la Brașov pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările la secția modulară ATI de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, care va fi dotată de Guvernul României. 

Pe pista aeroportului de la Ghimbav, ministrul Sănătății a confirmat anunțul lui Raed Arafat șantier: la spitalul modular de la „Județean” jumătate dintre paturi vor fi pentru terapie intensivă.

Din cele 28 de paturi, 14 vor fi pentru terapie intensivă, iar 14 pentru terapie intermediară. Sperăm ca în 21 august să avem gata acest compartiment și vrem să îl dotăm până atunci și cu paturi, monitoare, injectomate și ventilatoare. În același timp, vreau să mă asigur și că în data de 21 august vom avea și liniile de gardă cu personal care va deservi acest spital”, a declarat Tătaru. 

Reamintim că în timpul vizitei de joi a lui Raed Arafat la Brașov,  21 august a fost anunțată ca fiind data la acre trebuie terminate lucrările de construcție a secției modulare.  După această dată, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne declarat că va mai dura câteva zile până când va fi montată aparatura medicală. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.