Modificări pe termen mediu: 1 din 3 taxiuri care circulă în Braşov trebuie să fie „elecrice” Noua variantă a Regulamentului de taximetrie este în dezbatere publică

Operatorii de transport în regim taxi din municipiul Braov vor fi obligaţi ca pe termen mediu să asigure în proporţie de 30% autovehicule acţionate prin motoare cu propulsie electrică şi tehnologii verzi de tipul Electrice. Prevederea face parte din noul regulament de transport public în regim de taxi, supus dezbaterii publice până la data de 31 august.

În urma măsurilor propuse, aproximativ 100 de maşini care acum fac transport în regim taxi ar trebui să fie electrice, în 2021. La eliberarea noilor autorizaţii aferente vehiculelor electrice de taximetrie, transportatorii vor fi scutiţi de taxe. Strategia în doi paşi prevede, de asemenea, ca numărul taxiurilor „verzi” să crească şi mai mult din 2023, cifra despre care se vorbeşte fiind de 225. 

O altă modificare adusă Regulamentului ţine cont de dezvoltarea mijloacelor de plată electronice şi introduce obligativitatea ca autovehiculele taxi să fie dotate cu dispozitiv de plată prin intermediul cardului bancar. 

Noua variantă a Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere, în Municipiul Braşov a fost lansată în dezbatere publică.  În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, către Primăria Municipiului Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media pe adresa de e-mail infopublice@brasovcity.ro.

Propunerile pot fi transmise în perioada 14.08.2020 – 31.08.2020

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.