Turist căzut 400 de metri, de pe un traseu de alpinism din Munții Făgăraș

Un turist în vârstă de 40 de ani din București a murit în seară, în munții Făgăraș, după ce a căzut de la 400 de metri înălțime. Salvamontiștii din Argeș, care au intervenit în acest caz, spun că bărbatul se afla singur pe munte, era experimentat și încerca să escaladeze o creastă. 

Care este explicația Salvamont Argeș

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș a declarat pentru Digi 24 că bărbatul „era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple. Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier”. 

Accidentul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112 de o turistă care a spus că l-a văzut căzând ca un bolovan, din piatră în piatră, dintr-un perete. Bărbatul a fost găsit inconștient, a supraviețuit până a venit elicopterul,  dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.