Turiști cu mască la Râșnov și Bran. Autoritățile din cele două localități au stabilit spațiile deschise în care masca este obligatorie

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Bran și Râșnov au emis hotărârile prin care au stabilit care sunt spațiile deschise în care este obligatorie purtarea unei măști de protecție începând cu data de 1 august 2020.
Cum în cele două localități sunt și obiective turistice, autoritățile au decis că în zonele intens circulate de turiști este nevoie este nevoie de măsuri speciale, astfel încât să fie evitată răspândirea coronavirusului.

Astfel, la Râșnov, purtarea măștii este obligatorie în în zonele de îmbarcare/debarcare pentru ascensorul pe plan înclinat, la Cetatea Râșnov (în Grădina Cetății, care este deschisă) în Valea Cărbunării, în Valea Cetății, Promenada Sissi. În aceste locuri masca este obligatorie între orele 10.00 și 21.00, în fiecare zi (în cazul liftului pe plan înclinat, regula se aplică în perioada în care acesta funcționează).
De asemenea, indiferent de oră, în Râșnov masca este obligatorie și în stațiile de autobuz, piețele agroalimentare, precum și în parcurile Parcuri ( I.L. Caragiale, I.S.R., Romacril, Florilor I și II, Centrul Nord, Școala Gimnazială nr. 3). 
De asemenea, la Râșnov masca este obligatorie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane și nu poate fi respectată regula distanțării fizice (1,5 m).
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Râșnov a mai anunțat că masca nu este obligatorie în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Cu mască în drumul spre Castelul Bran
În ceea ce privește stațiunea turistică Bran, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că masca este obligatorie în toate zilele săptămânii, între orele 10.00 – 20.00, pe strada Piața Stoian (calea de acces pietonală către Castelul Bran), în toate spațiile în care se comercializează suveniruri, produse tradiționale sau produse de tip fast-food. Regula măștii trebuie respectată și în aria bisericilor, în stațiile de autobuz și la Târgul Branului (în acest ultim caz, masca este obligatorie între orele 06.00 și 14.00). Având în vedere că în textul hotărârii Consiliului Local pentru Situații de Urgență nu se face nici o referire copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, înseamnă că masca este obligatorie și pentru aceștia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.