55 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ vor verifica duminică temperatura alegătorilor la intrarea în clădirea secţiilor de vot

Primăria municipiului Braşov va asigura, în ziua alegerilor, personalul necesar pentru verificarea temperaturii alegătorilor care intră în secţiile de votare. Pentru a putea asigura acest serviciu, Municipalitatea a apelat la personalul nedidactic din şcoli, care va lucra duminică, pe parcursul întregii zile, la intrările în clădirile în care sunt amenajate secţii de votare.

„A fost o solicitare făcută destul de târziu, dar pentru a preveni orice risc, am găsit această variantă cu personalul nedidactic din şcoli. Majoritatea secţiilor de votare sunt în unităţile de învăţământ, iar cei mai mulţi dintre aceşti angajaţi oricum fac această activitate de măsurare a temperaturii şi în zilele de lucru, când trebuie să îi verifice pe elevi, aşa încât am gândit că ar fi cea mai bună variantă”, a spus primarul Braşovului George Scripcaru.

Per total, dumunică vor lucra 55 de angajaţi din şcoli, care vor sta la intrările tot atâtor clădiri şi vor lua temperatura celor care vin la secţiile de vot. Fiecare persoană va primi câte 200 de lei/zi, însă ziua de lucru de duminică va fi plătită dublu.

„Avem 55 de clădiri asigurate şi fiecare persoană va fi plătită ca pentru două zile de lucru. Aceste servicii le vom asigura din surse proprii, din bugetul pentru organizarea alegerilor”, a precizat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.