LOCALE 2020. George Antohe, candidat PMP pentru Consiliul Judeţean: „Judeţul trebuie să le ofere cetăţenilor opţiuni moderne de transport ce permit accesul către toate destinaţiile şi serviciile”

16 septembrie înseamnă debutul Săptămânii Europene a Mobilităţii, care în ultimii ani este marcată şi de România, prin diferite evenimente de conştientizare a importanţei transportului pe diferite căi. Înţelegând importanţa mobilităţii pentru Braşov, în contextual secolului XXI, Partidul Mişcarea Populară propune pentru preşedinţia Consiliului Judeţean un specialist în domeniu, în persoana ing. George Antohe, care vine cu o viziune modernă asupra transportului de care are nevoie judeţul.  

Tema din acest an a Săptămânii Mobilităţii Urbane este „mobilitate cu emisii zero pentru toţi” şi reflectă nu numai obiectivele ambiţioase ale Pactului verde european, şi anume un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, ci şi importanţa adesea neglijată a accesibilităţii la transportul cu emisii de carbon cât mai mici. Accesibilitatea transportului este, de altfel, şi unul dintre obiectivele pe care George Antohe, în calitate  de candidat la Consiliul Judeţean îl are în vedere pentru judeţul Braşov.

„Ca specialist în transport, unul dintre obiectivele mele principale este acela ca tuturor cetăţenilor din judeţul nostru să li se ofere opţiuni de transport ce permit accesul cât mai rapid şi sigur la destinaţii şi servicii esenţiale. Zona metropolitană începe să arate din ce în ce mai promiţător, din acest punct de vedere, însă o analiză la nivelul întregului judeţ arată că încă mai avem probleme importante de acoperit, din punct de vedere al mobilităţii cetăţenilor”, declară George Antohe, candidat al PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov.

 

George Antohe vine cu un proiect de dezvoltare a mobilităţii în întreg judeţul, propunând un transport care să asigure nu doar conexiunea între destinaţii şi servicii esenţiale, ci şi reducerea poluării sonore şi a aerului, îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii pe şosele şi îmbunătăţirea eficienţei şi rentabilităţii acestui serviciu.

„Cum putem realiza acest lucru? În primul rând, toate localitățile din județ trebuie conectate cu municipiul Brașov pentru a facilita mobilitatea atât a angajaților și elevilor care fac naveta, cât și a persoanelor în vârstă care au nevoie de servicii medicale şi sociale. Acest lucru va duce la creşterea gradului de confort şi, în final, la creşterea calităţii vieţii, pentru că acesta trebuie să fie scopul nostru principal. În al doilea rând, pentru o mobilitate sigură şi confortabilă, transportul public de persoane din judeţul Brașov trebuie operat cu autobuze moderne, EURO 6 sau  de ce nu, chiar și cu transportului electric, pe viitor. Şi, la fel de important, avem nevoie de extinderea şi modernizarea reţelei de străzi, de introducerea sistemului de management al traficului (ITS) şi de reconfigurarea intersecţiilor şi nodurilor, pentru mai multă siguranţă”, a explicat, în câteva cuvinte, George Antohe, candidat la Consiliul Judeţean Braşov.

George Antohe, preşedintele organizaţiei municipale Braşov a PMP, este la aceste alegeri locale, cel mai tânăr candidat la președinția Consiliului Județean. În ciuda vârstei de 27 de ani, George are deja experiență în domeniul în care s-a specializat la nivel universitar – cel al Autovehiculelor rutiere, dar și în viața politică, fiind membru al PMP Brașov încă din 2015, de la înființarea organizației. În candidatura pentru administrația județeană se bazează tocmai pe ceea ce a acumulat în ultimii aproape cinci ani atât ca profesionist, cât și ca membru de partid.

La Consiliul Județean s-a decis să candideze pentru că este convins că poate facem ceva mai mult pentru un domeniu în care administrația județeană are toate pârghiile pentru a îmbunătăți viața comunității: să susțină dezvoltarea unei infrastructuri de calitate și a unor servicii normale de transport intrajudețean.

 

1 Trackback / Pingback

  1. LOCALE 2020. George Antohe, candidat PMP pentru Consiliul Judeţean: „Judeţul trebuie să le ofere cetăţenilor opţiuni moderne de transport ce permit accesul către toate destinaţiile şi serviciile” – NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.