LOCALE 2020. George Scripcaru după închiderea urnelor. „Prezenţa la vot a fost mai mică, dar este de înţeles”

Secţiiile de vor s-au închs la orele 21.00, iar numerele înaintate de Biroul Electoral Judeţean arată că în municipiul Braşov au votat  sub 35% de alegători, este prezenţa cea mai slabă din ultimii 30 de ani, în municipiul Braşov, sub media judeţului şi sub media ţării.

La finalul zilei de votare, după ora 21.00, numărătorile s-au oprit în municipiu la sub 85.000 de votanți – mai exact la 84.970, ceea ce înseamnă, raportat la populația orașului, un procent de prezentare la urne de 34,54%. 

Actualul primar, George Scripcaru, care din analizele sociologilor parenavantajat de o prezenţă mai mică, spune că a fost o „campanie atipică”, dar ne înţeles în actuala situaţie de pandemie.

Mesajul primarului George Scripcar, la finalul zilei de vot:

A fost o campanie atipică, nu una clasică, în care să te întâlneşti cu oamenii şi să vorbeşti despre proiectele tale. Din acest punct de vedere, să şi reacţionezi, să şi gestionezi, să şi administrezi un parcurs nu este aşa de simplu dar cu toate astea ne-am făcut treaba.  Prezenţa e un pic mai mica faţă de 2016, este de înţeles în contextul actual, dar nu este ne la locul lui, pentru că ne aşteptam. Bine că au avut loc aceste alegeri, suntem într-un parcurs ciclul electoral şi viaţa merge înainte, indiferent de rezultate, cu unii sau cu alţii, cu rezultate aştetate sau nu pentru unii sau alţii. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.