O grădiniță din Brașov, în „scenariul roşu”, dar nu pentru coronavirus, ci pentru că acoperişul unei clădiri din vecinătate s-a prăbuşit. Primăria Braşov: am luat toate măsurile de siguranţă pentru copii

Grădinița nr. 4 din Brașov, de pe strada Școlii nr. 3 a fost inclusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în lista unităților la care activitatea începe în 14 septembrie conform „scenariului roșu”, dar nu din cauza incidenței cazurilor COVID-19. Prefectura Brașov a comunicat faptul că motivul pentru care unitatea va funcționa conform scenariului roșu este că s-a prăbușit acoperișul unei clădiri din proximitate. 

Situația a fost explicată de viceprimarul Brașovului Costel Mihai. Acesta a precizat că lângă curtea grădiniței (unde este și locul de joacă) este o clădire în care a funcționat Clubul Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne, imobil care nu mai este folosit de ceva vreme, pentru că este în litigiu, fiind revendicat de Biserica Evanghelică. Recent, o porțiune a acoperișului acestei clădiri s-a prăbușit, însă nu a fost afectată în niciun fel clădirea grădiniței, ci, în cel mai rău caz, copiii puteau fi expuși unor riscuri dacă ieșeau în curte. 

 „Miercuri dimineața, situația a fost analizată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov. La discuții a participat specialistul Ministerului Afacerilor Interne, care face expertiza acoperișului, dar și un reprezentant al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov.  De asemenea, la respectiva discuție a participat Direcția Tehnică a Primăriei și un reprezentant firmei care are încheiat un acord-cadru cu Primăria Brașov care se ocupă de lucrările în regim de urgență la unitățile de învățământ din municipiu. A fost luată decizia montării unui gard, astfel încât copiii să nu ajungă în zona expusă. Intervenția a fost realizată în cursul zilei de miercuri. Altfel spus, noi am luat toate măsurile pentru ca această grădiniță să poată fi redeschisă”, a explicat viceprimarul.

 Conform viceprimarului, la respectiva grădiniță, preșcolarii pot ieși la aer pe un spațiu verde aflată în partea laterală a imobilului, pe unde se asigură și accesul în unitate.  

Pe de altă parte, viceprimarul a spus că în momentul în care vor începe reparațiile la acoperișul clădirii vecine, se va lua în calcul relocarea unei grupe de la respectiva grădiniță. Lucrările la respectiva clădire vor fi realizate de Ministerul Afacerilor Interne. 

De precizat că Grădinița nr. 4 funcționează într-o clădire aflată în proprietatea Bisericii Evanghelice, pentru care municipalitatea brașoveană plătește chirie. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.