Pasajul vechi de la Fartec va fi „luat pe sus” în două sau trei săptămâni. Anul acesta va fi redeschis traficului

Noul pasaj vechi de la Fartec va fi inaugurat în luna decembrie 2020. Cel puțin asta rezultă din graficul de lucrări anunțat joi de firma face reparațiile capitale la pasaj. Totuși, până în momentul în care se va putea circula pe acest pasaj mai sunt destule lucrări de făcut. Astfel, pe primul segment (dinspre centrul orașului) constructorul a explicat că zilele acestea se toarnă grinzile de beton de părțile laterale, pe care se vor monta apoi parapetele. Pe acest segment, în două săptămâni va fi turnat și asfaltul și vor fi montate elementele de siguranță. 

 

„În aproximativ trei săptămâni vom ridica tot podul, circa 1.600 de tone, pentru fixarea aparatelor de reazem și aducerea pasajului la nivelul final, aliniat cu calea de rulare”, a anunțat șeful de șantier, Mihai Filip. 

 

Filip a mai spus că, potrivit contractului, reparațiile la pasaj ar trebui să fie gata în prima jumătate a anului viitor. Dar, a continuat el „noi vom încerca să terminăm cu șase luni mai devreme, adică până la sfârșitul acestui an.   

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.