Razii ale Poliției Locale Brașov: 21 de amenzi pentru consum de alcool pe domeniul public și patru pentru arucarea pe jos a cojilor de semințe

În  două zile, polițiștii locali brașoveni au amendat 21 de persoane în timp ce consumau alcool pe domeniul public şi alte 4 care aruncau pe jos cojile semințelor mâncate, toate fiind amendate. 

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Brașov, aceste sancțiuni au fost acordate după ce în ultima perioadă, au fost intensificate „acțiunile de menținere a unui climat civilizat și curat în Brașov prin monitorizarea atentă a parcurilor, zonelor verzi dintre blocuri și a locurilor de joacă pentru copii”. 

De asemenea, în perioada următoare, Poliția Locală Brașov va începe campaniile „Păstrează parcul curat pentru copii” și „Păstrează-ți oraşul curat!”, având ca mesaje „Nu aruncați mizeria pe jos! Folosiți coşul de gunoi!”, „Nu distrugeți mobilierul urban!”, „Nu consumați alcool pe domeniul public”.

Amenzi și pentru „gesturi obscene” sau pentru muzica dată prea tare 

De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat în parcuri, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, aproape 826 de sancțiuni pentru încălcări ale normelor de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice (Legea 61/1991), cu o valoare totală a amenzilor de 383.750 de lei. Au fost „taxați” cetățenii care au fost protagoniștii unor scandaluri, au ascultat muzica la volum maxim, au făcut gesturi obscene la adresa trecătorilor, au mâncat semințe și au aruncat resturile pe jos sau au consumat alcool pe domeniul public. Din această ultimă categorie fac parte 242 de contravenienți, de la începutul anului până acum (valoarea sancțiunilor: aproape 50.000 de lei), iar mai mult de jumătate au fost braşoveni, restul provenind din alte județe (ex. Iaşi, Constanta, Buzău, Harghita).

Cei care care doresc să sesizeze faptul că sunt persoane care încalcă normele de conduită și produc disconfort celorlalți locuitori, pot apela la Poliția Locală Braşov prin dispecerat, la numărul de telefon 0268.954.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.