PMP susţine înfiinţarea unei platforme online pentru educaţia timpurie din Brașov. Georgiana Buta: „Vrem informaţii utile pentru părinţi, copii şi cadre didactice, la doar un click distanţă”

PMP susţine înfiinţarea unei platforme online care să conţină toate datele importante despre şi pentru educaţia timpurie braşoveană, din perspectiva tuturor instituţiilor implicate în acest domeniu. Propunerea este prezentată de Georgiana Buta, expert în educaţie şi director al Grădiniței Nr. 3 cu program prelungit, care candidează la Consiliul Local Braşov, în echipa viceprimarului Costel Mihai.

Platforma online este gândită să ofere cadrelor didactice dar şi părinţilor, informaţii despre unităţile de învăţământ, despre cursuri sau despre activităţi şcolare şi extraşcolare, la doar un click distanţă.

„Ştiu din experienţă că este dificil, ca părinte, să îţi iei copilul mic de mână şi să începi un traseu pe la diferite instituţii şi diferite ghişee, pentru a afla informaţii despre unităţi de educaţie preşcolară, despre activităţile de la fiecare, despre cadrele didactice implicate, indiferent de nivel. Acest lucru se întâmplă de multe ori acum. De aceea, o astfel de platformă online ar ajuta atât părinţii, cât şi cadrele didactice şi directorii de unităţi de învăţământ preşcolar, reducând efortul de informare şi de documentare la doar câteva click-uri, în faţa unui calculator. În plus, asigurându-se că fiecare instituţie implicată în acest domeniu încarcă informaţii la zi, am avea certitudinea că această platformă este o resursă care oferă toate datele necesare unei informări complete, corecte şi cât se poate de oficiale”, spune Georgiana Buta, expert în educaţie timpurie.  

Platforma online pentru învăţământul braşovean este gândită, de asemenea, şi ca un mijloc de comunicare între instituţiile cu responsabilitate în educaţia copiilor, mai ales că aceasta este una dintre deficienţele constatate şi de specialiştii care au analizat în ultimul an, serviciile de educaţie preşcolară din municipiul Braşov.

Platforma online se poate face cu sprijinul Primăriei Braşov şi a Consiliului Local, care s-a implicat, prin viceprimarul Costel Mihai, în dezvoltarea serviciilor pentru copiii de vârstă mică, 0 – 6 ani. Acesta spune că autoritatea administraţiei publice locale va funcţiona, într-un astfel de proiect, ca un liant între toate instituţiile implicate, de la creşe şi grădiniţe, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică sau Direcţia de Asistenţă Socială.

„La ora actuală nu exista rețele bine consolidate de colaborare între instituții, care să ofere servicii integrate pentru copiii de vârste mici. În multe cazuri, cooperarea dintre servicii este izolată, bazându-se pe managementul unui singur caz care necesită implicarea altor servicii. În alte cazuri, mai multe organizații cooperează mai îndeaproape, formând o rețea, dar mai degrabă informală. Această platformă online înseamnă crearea unei rețele formale, oficiale de colaborare, cu un grad mai înalt de coordonare, în baza unor protocoale clare. Totul în beneficiul copiilor de vârste mici, a părinţilor lor şi a cadrelor didactice”, a declarat viceprimarul Costel Mihai, candidat PMP la Primăria Braşov. 

1 Trackback / Pingback

  1. PMP susţine înfiinţarea unei platforme online pentru educaţia timpurie din Brașov. Georgiana Buta: „Vrem informaţii utile pentru părinţi, copii şi cadre didactice, la doar un click distanţă” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.