Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov renunţă temporar la înfiinţarea unui compartiment pentru intervenţiile de tromboliză intravenoasă care pot salva viaţa pacienţilor care au suferit un accident vascular celebral. Deşi managerul spitalului, dr. Nicuşor Bîgiu vorbea încă de la începutul acestui an despre o investiţie în acest sens, care, de altfel a fost prinsă şi în Planul strategic de dezvoltare al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, aceasta se amână.
Motivul este legat de faptul că spitalul, cu clădirea de pe strada Prundului, unde era propus compartimentul de tromboliză intravenoastă, a devenit unitate suport COVID-19, iar o mare parte dintre sumele programate iniţial pentru diferite cheltuieli de dezvoltare şi nu numai, au fost redistribuite. PE lângă partea financiară, şi circuitele s-au schimbat o dată cu intarea spitalului pe lista unităţilor suport COVID.
Astfel, în prezent, singura unitate medicală din Braşov unde se face tromboliza intravenoasă – o procedură ce poate salva viaţa pacienţilor care au suferit un AVC, rămâne Spitalul Clinic JUdeţean de Urgenţă Braşov.
Aici, procedura se face la secţia de Neurologie, încă din mai 2019, sub coordonarea dr. Cristian Falup.
Spitalul de Psihatrie şi Neurologie amână şi alte investiţii programate să înceapă în acest an:
- igienizarea demisolului din Pavilionul central, unde funcţionează secţia de recuperare fizică (124.160 lei);
- Pavilionul de la Zărneşti – amenajarea curţii (95.250 lei)
- Pavilionul Vulcan – iginizarea bucătărei (156.590 lei) şi refacerea sistemului de captare apă (344.650 lei).
1 Trackback / Pingback