LOCALE 2020. La Făgăraş, Partida Romilor „Pro România”, la egalitate cu organizaţia care dă preşedintele USR Braşov. Cum se pot stabili majorităţile în CL

Primăria Făgăraş a fost câştigată după alegerile de duminică de candidatul independent Gheorghe Sucaciu, care astfel obţine un al dolea mandat consecutiv la municipiul Făgăraș, după ce a mai condus şi primăria Drăguş, până în 2016.

Cele 19 mandate din Consiliul Local Făgăraş au fost însă împărţite între şase formaţiuni politice şi un candidat independent, astfel încât vor urma negocieri intense pentru obţinerea unei majorităţi. 

În urma numărării voturilor, cele 19 mandate s-au împărţit astfel: 

  • PNL – 5
  • PSD – 4
  • FDGR – 3
  • Pro România – 2
  • Alianţa Partida Romilor „Pro România” – 2
  • Alianţa USR PLUS – 2
  • Ovidiu Popa – independent

De remarcat este faptul că la Făgăraş, Alianţa USR PLUS a obţinut doar două mandate în Consiliul Local, în ciuda faptului că aici a candidat Irineu Darău, pentru primărie, cel care este, în prezent preşedintele filialei judeţene a USR Braşov. Alianţa USR PLUS, cu Darău în prim plan nu a reuşit practic să fie peste Partida Romilor, o formaţiune care nu apare propriu-zis în viaţa politică decât în anii electorali.

În aceeaşi situaţie se află şi Pro România, care a obţinut tot două mandate, în ciuda faptului că l-a avut „la cârmă” pe Valentin Clonţ, cel care a fost în ultimii patru ani, viceprimar al municipiului Făgăraş.

Ce majoritatea s-ar putea forma în Consiliul Local Făgăraş

În contextul unui Consiliul Local „fărâmiţat”, în care mandatele au fost împărţite între şase formaţiuni politice şi un independent, una dintre cele mai plauzibile Alianţe ar fi cea dintre PNL (5 mandate) – FDGR (3 mandate) – USR (2 mandate). 

1 Trackback / Pingback

  1. LOCALE 2020. La Făgăraş, Partida Romilor „Pro România”, la egalitate cu organizaţia care dă preşedintele USR Braşov. Cum se pot stabili majorităţile în CL - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.