Cârciumarii din Brașov solicită Prefecturii să îi includă în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

După ce în mai multe zone ale țării, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență (CJSU) au decis închiderea restaurantelor ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Breasla Cârciumarilor Brașoveni a solicitat prefectului Brașovului (care este și președinte al Comitetului Județean Brașov pentru Situații de Urgență) să includă Breasla Cârciumarilor în acest comitet, în calitate de reprezentant al agenților economici din domeniul HoReCa.

Cârciumarii brașoveni și-au argumentat această solicitare prin faptul că „deciziile recente ale CJSU din alte județe de închidere a restaurantelor pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, indică faptul că restaurantele reprezintă din perspectiva CJSU factori de risc potențiali generatori de situații de urgență. Prin urmare dorim să fim prezenți în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov pentru a ne susține punctul de vedere cu privire la situația actuală”.

De asemenea, în documentul transmis Prefecturii Brașov, vicepreședintele Asociației Breasla Cârciumarilor, Ștefan Gleveșanu, a arătat că la fel ca și în celelalte domenii de activitate „considerăm că în domeniul HoReCa predictibilitatea este o responsabilitate pentru instituțiile decidente. De aceea dorim să aflăm și să transmitem în timp util membrilor asociaței noastre notele de fundamentare care stau la baza tuturor decizii de asemenea importanță și să ne asigurăm că asemenea decizii iau în calcul un timp rezonabil de implementare fi sunt însoțite de măsuri de susținere”.

1 Trackback / Pingback

  1. Cârciumarii din Brașov solicită Prefecturii să îi includă în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.