Ursul agresiv de la cascada Urlătoarea a fost capturat şi va fi relocat în aceeaşi zonă. Salvamont: „Era o femelă subnutrită, nu ar fi trăit până la iarnă”

Autorităţile din Prahova au reuşit să tranchilizeze şi să captureze ursul agresiv care a atacat mai mulţi muncitori, ieri dimineaţă, pe un traseu montan către cascada Urlătoarea din Buşteni. Este vorba despre o ursoaică foarte bătrână care urmează să fie relocată pe acelaşi fond de vânătoare.

În urma evaluării făcute de medicii veterinari aceştia s-a constatat că ursul agresiv care a apărut în apropierea staţiunii Buşteni, pe traseul către Cascada Urlătoarea, este o femelă foarte bătrână care este rănită. Animalul sângera în zona botului, existând suspiciunea că s-a rănit după ce ar fi căzut dintr-un copac. Specialiştii nu au constatat urme de lovire sau alte agresiuni asupra animalului.

Salvamontiştii din Buşteni susţin, pe de altă parte că ursoaica, ce are o vârstă de 10-12 ani, s-ar fi putut lovi şi când a atacat maşina autospecialei de jandarmi care a sosit la faţa locului pentru a o tranchiliza. 

„Este vorba despre o femela de aproximativ 10, 12 ani, subnutrită care nu ar fi trait până la venirea iernii.  Rana de la bot era de la maşina pe care a muşcat-o. Acum ursoaica va fi îngrijită şi în funcţie de evoluţia stării ei de sănătate, se va lua o decizie asupra relocarii acesteia”, a scris Salvamont Buşteni pe pagina proprie de FB a serviciului.

Ursoaica va fi relocată la o distanţă de aproximativ 6-7 kilometri de locul în care şi-a făcut apariţia, vineri dimineaţă, au anunţat autorităţile. Ea va fi dusă în zona Valea Rea de pe acelaşi fond de vânătoare.

Acţiunea de tranchilizare şi capturare s-a desfăşurat fără incidente.

Ursul, care se manifesta foarte agresiv, şi-a făcut apariţia vineri dimineaţă pe traseul spre Cascada Urlătoarea. Animalul  a atacat un grup de muncitori şi a muşcat din bara autospecialei de jandarmi trimisă la faţa locului. Populaţia a fost înştiinţată despre pericol prin mesaj RO Alert.

1 Trackback / Pingback

  1. Ursul agresiv de la cascada Urlătoarea a fost capturat şi va fi relocat în aceeaşi zonă. Salvamont: „Era o femelă subnutrită, nu ar fi trăit până la iarnă” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.