Turist rătăcit în Bucegi, căutat de Salvamont. A fost solicitat și un elicopter

Salvamont Prahova caută în Bucegi un turist care sunat vineri seară la numărul de urgență și a anunțat că s-a rătăcit.  În această dimineață și la prânz, salvatorii montani erau încă în cautarea turistului, în sprijinul acțiunii fiind solicitat și un elicopter. 

UPDATE 14.50:  Sâmbătă după-amiază, de salvamontişti pe Valea Morarului, a anunţat Serviciul Salvamont Buşteni. Potrivit salvatorilor montani, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Caraș-Severin, care a plecat singur pe munte. 

El va fi coborât la Bușteni. 

**

Potrivit datelor comunicate în această dimineață de sâmbătă, de către Salvamont Buşteni, bărbatul a sunat de pe un număr de telefon din Marea Britanie, anunţând că s-a rătăcit pe munte. Echipele de căutare nu mai pot lua legătura cu turistul, întrucât telefonul acestuia s-a descărcat înainte de a reuşi să le transmită date referitoare la poziţia sa.

Turistul a fost căutat, aseară în zonele Creasta Balaurului, Bucşoiu Mare,Valea Mălăieşti, iar azi acţiunea de căutare a fost reluată, fiind efectuată în partea de jos a masivului. 

Salvamont Buşteni precizează că acţiunea de căutare va beneficia de sprijin aerian. În echipele de căutare sunt implicați zece salvatori montani. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.