VIDEO. 3 localități din județul Brașov, cu incidență de peste 3 la mie a cazurilor de COVID. Școlile – în scenariul roșu, adunările publice – interzise

În trei localități din județul Brașov vor avea de respectat măsuri și recomandări ferme din partea CJSU, după ce incidența cazurilor de COVID a depășit 3 la mie. Este vorba despre Drăguș (ș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Prejmer și Hălchiu (ambele cu incidență 3,22), după cum a precizat directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau. 

În aceste localități, unitățile de învățământ vor funcționa după scenariul roșu, adică exclusiv online. 

De asemenea aici vor fi interzise adunările publice, evementele unde nu există o predictibilitate a numărului de participanți. 

Declarația completă a dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov: 

CJSU a emis azi o hotprâre care cuprinde toate măsurile și recomandările pentru întreg județul Brașov, raportat la noua situația epidemiologică. 

Printre prevederi se numără:

– intensificarea activităților de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măștii, igiena mâinilor și distanțare fizică în locurile aglomerate prin: mesaje de avertizare, publicitate, intervenția forțelor de ordine.
– funcționarea în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităților de învățământ de pe raza localităților cu incidența cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, există trei asemenea localități: Drăguș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori) , Hălchiu (incidență cumulata 3,22) și Prejmer (incidență cumulată 3,22).
– Instituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o raza de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităților de învățământ din județul Brașov.
– Decalarea orelor de început și sfârșit ale activității la nivelul instituțiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.
– Interzicerea desfășurării de evenimente publice (concerte, târguri, bâlciuri, evenimente sportive și de agrement) care favorizează aglomerații de persoane, al căror număr nu poate fi controlat și în perimetre greu delimitabile. Aceste măsuri nu afectează activitățile deja reglementate cum ar fi teatre, operă, cinematografe, care au activitatea reglementată prin Hotărâri anterioare.
– Obligativitatea igienizării spațiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către Asociațiile de Proprietari.
– Obligativitatea ca autoritățile locale să efectueze lucrări de dezinfecție a spațiilor publice pe care le au în administrare.
De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă ferm purtarea măștii pe toata durata deplasării în afara domiciliului. O altă recomandare este ca persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerate. Pentru aceste persoane se vor implementa sisteme de prioritate. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor implementa aceste măsuri în locurile aglomerate stabilite prin hotărârile acestora.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. 3 localități din județul Brașov, cu incidență de peste 3 la mie a cazurilor de COVID. Școlile – în scenariul roșu, adunările publice – interzise - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.