VIDEO. Două cartiere din municipiul Braşov, „puncte slabe” de COVID-19. Dr. Andrea Neculau de la DSP recomandă ferm: „Ieşi din casă, pui masca”

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 1,5 la 1000 de locuitori în municipiul Braşov, ajungând miercuri la 1,63. Două dintre zonele Braşovului sunt „punctele slabe” în această luptă împotriva coronavirusului, având un număr mai mare de cazuri, spune dr. Andrea Neculau, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov: Griviţei – Centrul Nou şi cartierul Astra. 

În acest context, directorul DSP Braşov a făcut miercuri, în cadrul şedinţei Comitetuui Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă câteva recomandări ferme pentru locuitorii din aceste zone, recomandări care se pot aplica însă pentru toţi cetăţenii Braşovului. 

„Am făcut recomandări în ceea ce privește două dintre cartierele mai afectate, respectiv Astra  și zona Centrul Nou – Griviței. În aceste zone, este nevoie de o respectare fermă a măsurilor de igienă, a purtării măștilor și a distanțării fizice. De asemenea, am făcut o recomandare fermă ca toată lumea să poarte masca în spațiile deschise, conform regulii: ieși din casă, pui masca. Suntem într-un moment de ascensiune și trebuie să acceptăm că masca este cel mai bun lucru pe care îl putem face. Aceasta nu are titlu de obligativitate, ci de recomandare fermă”. De asemenea, ea a amintit că măsurile luate în urmă cu mai multă vreme rămân în vigoare.

 

Tot miercuri, şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Braşov a emis o hotărâre prin care extinde obligativitatea purtării măştii şi în alte zone din oraş, în afară de str. Republicii şi Piaţa Sfatului. Documentul îl puteţi consulta integral AICI: Hotararea CLSU nr.16 din 07.10.2020.

 

Decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov: cu mască în fața magazinelor, pe Aleea de sub Tâmpa și pe alte străzi aglomerate

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Două cartiere din municipiul Braşov, „puncte slabe” de COVID-19. Dr. Andrea Neculau de la DSP recomandă ferm: „Ieşi din casă, pui masca” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.