Centrul de colectare a probelor pentru teste COVID, de la Noua, se deschide luni. Cine se poate testa aici

Centrul de colectare de probe pentru testele COVID-19, anunțat de Primăria Brașov la Noua, se va deschide de luni, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.  Această nouă locație de recoltare va fi la Centrul pentru Persoane Vârstnice, de pe strada Gladiolelor.

„Deocamdată, ceea ce am putut să facem a fost să creăm un alt centru de recoltare pentru testele COVID, astfel încât populația să nu mai stea în stradă în fața spitalului de infecțioase așteptând să se testeze, iar timpul de la momentul la care reclamă simptomele până la momentul testării să se reducă. Urmează să creștem, dacă e nevoie, atât numărul de centre de recoltare, cât și programul de lucru. Problema este, deocamdată, că numărul de medici – pentru că la fiecare centru de recoltare trebuie să fie și medic – este redus și încercăm să ne descurcăm cu cei pe care îi avem. La acest centru va lucra personalul medical din școli, care, deocamdată, pentru că școlile sunt închise, nu are activitate”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Aici vor lucra, într-o singură tură, un medic și trei asistente, toți provenți din sistemul de medicină școlară coordonat de DAS. Potrivit directorului Direcției de Asistență Socială, Mariana Topoliceanu, acest centru va fi la parterul imobilului de pe strada Gladiolelor, separat de zona în care sunt cazați vârstnicii și cea unde se află accesul personalului.

În judeţul Braşov există, în acest moment şapte centre de colectare a probelor pentru testele COVID-19, spune dr. Andrea Neculau. Dintre acestea două sunt în municipiul Braşov.

La noul centrul de la Noua vor avea acces în primul rând braşovenii din cartierele Astra şi  Noua, după o procedură stabilită împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Beneficiarii direcţi vor fi cetăţenii care manifestă simptome ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia se vor prezenta pentru o evaluare la medicul de familie, care va transmite apoi către DSP o solicitare. Pacientul se prezintă apoi la centrul de recoltare de pe str. Gladiolelor, DSP se va ocupa de transmiterea probelor la laborator, de primirea rezultatului şi de comunicarea lui către pacient, prin SMS sau email. 

„În spitale trebuie să ajungă cazurile grave sau severe, de aceea insist pe rolul medicului de familie în tot acest proces de evaluare, pentru că el cunoaşte cel mai bine pacientul, istoricul său medical şi poate să discearnă asupra fiecărui caz”, a spus dr. Andrea Neculau, directorul DSP Braşov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.