Crosul „15 Noiembrie 1987” va fi suspendat în acest an. Cei 33 de ani de la revolta anticomunistă de la Braşov vor fi marcaţi prin evenimente restrânse

Asociaţia 15 Noiembrie 1987 a decis să anuleze ediţia din acest an a Crosului „15 Noiembrie”. Reprezentanţii organizatorilor spun că decizia a fost luată din cauza pandemiei de COVID-19 însă evenimentul va fi reluat anul viitor. Totuşi, pentru acest an, împlinirea a 33 de ani de la Revolta muncitorească de la Braşov va fi  marcată, promit reprezentanţii Asociaţiei. Astfel, duminică, 15 noiembrie 2020, la ora 11.30, va avea loc o depunere de coroane la Troița de la Spitalul Clinic de Urgență Brașov, fără a fi oficiat, însă, și serviciul religios.

„Sugerăm tuturor entităților care doresc să participe la acest moment să desemneze câte un singur reprezentant, astfel încât să se poată respecta cu ușurință reglementările privind distanțarea socială”, a anunţat Marius Boeriu, reprezentantul Asociaţiei.

De asemenea, tot duminică, după lăsarea întunericului, pe muntele Tâmpa și pe Cetățuia Brașov vor fi proiecții laser cu mesaje care să amintească de semnificația zilei de 15 Noiembrie 1987.

„În viitorul apropiat, Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov își dorește să fie mai prezentă în viața cetății, motiv pentru care pregătim câteva proiecte ce se vor adresa brașovenilor și nu numai, în special generațiilor care vin din urmă și care vor avea șansa de a cunoaște mai multe aspecte legate de istoria acestui oraș, proiecte despre care vă vom comunica detalii de îndată ce vor prinde contur”, a mai spus Marius Boeriu, prezedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.