Guvernul vrea să acorde ajutor de stat companiilor din HoReCa, industria ospitalității și agențiilor de turism. Comisia Europeană trebuie să își de avizul

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Memorandumul pentru acordarea unui ajutor de stat companiilor din HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism. Firmele afectate vor primi 20% din pierderea suferită în 2020, faţă de cifra de afaceri din 2019. Pentru acordarea ajutorului, va fi solicitat avizul Comisiei Europene.

”Pentru compensarea pierderilor suferite deunii ageni economici, în contextul Covid 19, a fost adoptat Memorandumul pentru instituirea unei scgeme de ajutor de stat pentru compensarea pirderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, instistria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din cuantumul cifrei de afaceri, al veniturilor inregistrate în  2020, faţă de 2019”, a declarat, joi seară, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Potrivi acestuia, pentru aceste companii Guvernul va institui o chemă de ajutor de stat pentru a compensa aceste peirderi în proporţie de 20%.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat, cu o zi înainte, că schema de ajutor de stat trebuie avizată de Comisia Europeană, în bazaMemorandului urmănd a fi solicitat ajutorul acesteia.

Solicitările şi întreaga documentaţie vor fi făcute electromic. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.