FOTO&VIDEO. Revolta din 1987, marcată la Brașov prin ceremonii adaptate stării de alertă

Dacă în alți ani revolta muncitori stegari din 15 Noiembrie 1987 era marcată fast în Brașov, iar Crosul „15 Noiembrie” era nelipsit din agendă, anul acesta ceremoniile au fost discrete, fiind adaptate contextului epidemiologic actual. 

Astfel, duminică, la troița de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov s-a desfășurat un scurt ceremonial religios și au fost depuse coroane de flori.

Apoi, seara, din Piața Sfatului au fost proiecții laser pe Tâmpa și Dealul Straja (Dealul Cetățuii), inspirate din filmul documentar „Braşov 1987. Doi ani prea devreme”, lansat în anul 2017, la împlinirea a 30 de ani de la protestul brașovenilor din 1987. 

Filmul documentar a fost realizat de jurnalistul Liviu Tofan, alături de Muzeul Județean de Istorie Braşov, în calitate de producător şi Televiziunea Română- coproducător. În acest documentar, novembriștii povestesc evenimentele din urmă cu 33 de ani, dar și ce li s-a întâmplat după protest, iar acest lucru îl fac într-un mod accesibil și uneori cu umor. 

„Braşov 1987. Doi ani prea devreme”. Un documentar pentru o generație „aflată în pericol de a nu cunoaşte mai nimic despre întâmplări şi pătimiri”

1 Comentariu

  1. Spuneti ca nu se uita 15 Noiembrie 1987!? Incercati un sondaj printre persoanele nascute din 1987 incoace si veti avea o mare surpriza! Pentru ca asta s-a dorit, pentru ca, in general, romanul are memoria scurta. Dureros, dar adevarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.