Piețele acoperite din Brașov se închid de luni. Comercianții își vor vinde produsele în piețe volante

Piețele acoperite se închid de luni. În locul lor se vor amenaja piețe volante, în aer liber.  Astfel, începând de luni, Piata Tractorul, tronsonul 1 al Pieței Dacia, Piata Bartolomeu și Hala de la Star vor fi închise. Pentru a asigura accesul brasovenilor la legumele și fructele comercializate de producători, primarul Allen Coliban a dispus amenajarea unor piete volante.

Aceste piețe vor funcționa astfel: 

  • Piața Tractorul – toți cei 16 producătorii și 20 de comercianții vor avea la dispozitie câte o tarabă în zona pietonală din fața pieței, înspre strada Olteț, între piața și chioșcuri. Accesul mașinilor va fi interzis. Luni, piata va fi închisă pentru amenajare.
  • Piața Dacia – cei 114 producători din tronsonul 1 din Piața Dacia își vor putea comercializa produsele în parcarea dintre Creșa și compania Apa, pe str. Prahovei, iar cei 21 de agenți economici vor avea la dispozitie zona dintre piață (tronsonul 1, cel acoperit) și sediul serviciului piata Dacia. Luni, accesul spre tronsonul 2 și hala de brânzeturi se va face doar dinspre str. Crișana (sediul Companiei Apa)
  • Piața Bartolomeu – Cei 5 agenți economici vor avea la dispoziție tarabe în afara pieței.
  • Hala Star – cei 3 producători  – 2 de brânza și unul de miere, vor avea la dispozitie tarabe în zona pieței exterioare.

Piata Astra nu este afectată. Având în vedere ca halele de vânzare a produselor lactate din Piața Dacia, Piața Tractorul și Piața Bartolomeu sunt separate de piața agroalimentara, aceste rămân deschise. De asemenea, toate magazinele cu acces din piețele acoperite, rămân deschise. Piata de Miercuri nu se încadrează în prevederile HOT CNSU nr. 52/2020, astfel ca va rămâne deschisă, a anunțat Primăria.

Decizia asupra funcționării piețelor, începând de lui a fost luată sâmbătă de primarul Brașvoului Allen Coliban, în urma unei discuții cu șeful Serviciului Piete, Cristian Vasile, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Emil Pușcașu și  prefectul Cătălin Văsii, pe acest subiect. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.