Preşedintele PMP Braşov, Costel Mihai: Înainte de a demisiona din Parlament, deputaţii USR PLUS şi PSD ar trebui să voteze pentru eliminarea pensiilor speciale

Preşedintele PMP Braşov, fostul viceprimar Costel Mihai, îi acuză de populism şi şi ipocrizie pe parlamentarii Alianţei USR PLUS şi ai PSD care au anunţat că vor demisiona înainte de terminarea mandatului pentru a nu beneficia de pensia specială.

Declaraţia lui Costel Mihai vine după ce săptămâna trecută PMP a lansat către toate partidele politice cu reprezentare în Parlament propunerea de a-şi asuma responsabilitatea că vor susţine prin vot, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege depus de PMP în vederea eliminării pensiilor speciale ale politicienilor. Proiectul de lege a trecut tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este decizională.

„Asistăm la un val de populism şi ipocrizie generat de PSD şi de Alianţa USR PLUS care au anunţat demisia mai multor parlamentari ce nu ar vrea să primească pensie specială. Azi PMP i-a solicitat lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi a camerei proiectul de lege propus de noi, pentru eliminarea pensiilor speciale ale politicienilor – un proiect care a fost adoptat deja tacit de către Senat. Până la 6 decembrie, când au loc alegerile, acest lucru poate fi soluţionat, dacă există într-adevăr voinţă politică, eliminând totodată orice demagogie şi orice speculaţie de populism”, a declarat preşedintele PMP Braşov, Costel Mihai.

Preşedintele PMP Braşov aminteşte de propunerea lansată săptămâna trecută partidelor parlamentare, de a susţine, prin candidaţii lor la Camera Deputaţilor şi Senat, adoptarea cât mai rapidă a proiectului de lege ce elimină pensiile speciale. Până acum însă, niciunul dintre partide nu a răspuns acestei solicitări şi nici nu a arătat vreo intenţie de a-şi asuma răspunderea votării în Camera Deputaţilor, a proiectului de lege.

Preşedintele PMP Braşov atrage atenţia că o eventuală demisie ar rezolva doar problematica pensiei speciale din acest mandat, nu şi din cele viitoare, de aceea le solicită parlamentarilor care sunt încă în Camera Deputaţilor şi în Senat, dacă într-adevăr vor să elimine această inechitate, să nu plece înainte de a vota proiectul de lege. 

„Îl îndemn lui Tudor Benga ca înainte de demisie să voteze proiectul în Camera Deputaţilor. De asemenea, îl îndemn lui Gabriel Andronache, care are deja patru mandate în Parlament, să susţină şi el proiectul în Camera Deputaţilor. Pe toţi politicienii braşoveni care au deţinut funcţii publice de primari, viceprimari, preşedinte sau sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean să renunţe la pensia specială, să facă un gest şi să depună o declaraţie în acest sens, în faţa unui notar public. Acest lucru îl voi face, cu siguranţă şi eu”, a încheiat fostul viceprimar Costel Mihai.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.