Ultimii nouă consilieri județeni brașoveni au depus jurământul. Grupul PNL a „crescut” cu cei doi aleși ai Pro România

Consiliul Județean Brașov a fost completat în ședința extraordinară din 3 noiembrie, când au depus jurământul 8 supleanți (care i-au înlocuit pe cei aleșii care au renunțat la mandate) și George Vocilă (care nu a putut participa la ședința de constituire a forului deliberativ din 21 noiembrie). De asemenea, au fost constituite și grupurile de consilieri, social-democrații fiind „izolați” de celelalte partide din Legislativul județean. 

Astfel, în timpul ședinței au fost anunțate grupurile din Consiliul Județean Brașov, respectiv PNL (lider de grup este Ciprian Sterpu), PSD (lider de grup este Adrian Iatan) și USR PLUS (lider de grup este Emanuel Dobrinoiu). Pro România nu a putut constitui un grup, pentru că nu acea cel puțin trei consilieri, așa că a trebuit să se afilieze altui grup. Cum și Pro România este un partid de stânga, era de așteptat să se afilieze grupului PSD, dar nu a fost așa. 

„Având în vedere că este nevoie de minim trei aleși pentru a constitui un grup de consilieri, iar noi avem numai doi, decizia noastră este să ne afiliem Grupului PNL din Consiliul Județean Brașov”, a anunțat în timpul ședinței de plen reprezentantul Pro România, Cătălin Leonte. 

Majoritate confortabilă pentru PNL – USR PLUS 

Practic, prin decizia Pro România, Grupul PNL din Consiliul Județean Brașov a „crescut” cu două persoane (Cătălin Leonte și Dragoș Dumitru). În aceste condiții PNL se poate baza pe 19 voturi (16 ale consilierilor PNL, unul al președintelui Consiliului Județean Brașov și două ale aleșilor Pro România). Din „arcul guvernamental” mai face parte și USR PLUS, cu cele 8 voturi.

În aceste condiții, singurul partide de opoziție din Consiliul Județean Brașov va fi PSD, care are opt aleși. 

Ce consilieri au depus jurământul 

În ședința de constituire Consiliului Județean Brașov au depus jurământul 25 de consilieri județeni, componența fiind completată în  3 noiembrie. Astfel, pe lângă George Vocilă au depus jurământul Popoiu Marian-Eugen (PNL), Sterpu Ciprian (PNL), Bucur Valentin-Florin (PNL), Călburean Gheorghe (PNL), Banciu lonuț-Sorin (PNL), Dumitru Dragoș Cristian (Pro România), Dragoman Aurora (PSD), Dan Voina (PSD).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.