Auditul din Primăria Brașov nu va fi gata anul acesta. Consultantul cere mai mult decât oferă municipalitatea

Auditul anunțat de primarul Brașovului, Allen Coliban, este acum în etapa procedurii de achiziție, astfel că nu va fi gata în acest an, așa cum a anunțat edilul în 3 decembrie. 

Deocamdată, pentru acest contract de servicii, cu o valoare estimată de 124.000 lei (fără TVA) s-a arătat interesată firma bucureșteană SC PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL, însă consultantul solicită o sumă mai mare: 134.000 lei, fără TVA. 

Conform anunțului postat pe platforma electronică de achiziții publice, „obiectivul principal al acestei analize este de a găsi soluţii de eficientizare a structurii de cheltuieli, a proceselor şi a structurii organizaționale, în aşa fel încât Primăria şi organismele din subordinea acesteia să-şi îndeplinească în mod eficient sarcinile de serviciu în interesul comunității și al cetăţenilor”. 

În ce constă analiza diagnostic:

  • Analiza situaţiilor financiare, respectiv a principalelor categorii de venituri şi cheltuieli;
  •  Analiza eficienţei procesului de colectare a veniturilor la bugetul local;
  • Analiza eficienţei procesului de gestionare a patrimoniul public, precum şi a închirierii sau concesionării spaţiilor publice sau private;
  • Analiza rezonabilităţii cheltuielilor cu prestatorii serviciilor de utilitate publică; –
  • Analiza componentei resurse umane; – Analiza nivelului de digitalizare al Primariei; – Analiza contractelor de credit în desfăşurare;
  • Analiza serviciului de administrare a parcărilor (Analiza contractului de delegare, obligațiilor concesionarului, modului de decontare, gradului de utilizare a spațiilor de parcare, nivelului tarifelor pe zone de parcare, încasărilor tarifelor de parcare pe mijloace de plată, Identificarea ariilor de eficientizare).

Când va fi gata auditul

Această analiză diagnostic va dura 52 de zile. Astfel, pentru planificarea activității și solicitare de documente – emitere raport de progres va dura 10 zile lucrătoare de la semnare contract servicii. Pentru analiza informațiilor si emiterea raportului draft va fi nevoie de 31 zile lucrătoare de la emiterea raportului de progres. De la emiterea raportului draft va mai fi nevoie de încă 10 zile pentru emitere raportului final. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.