Colectă de alimente înaintea Crăciunului, pentru aproape 6000 de cetățeni din județul Brașov

Banca pentru Alimente Brașov colectează în această perioadă alimente neperisabile care să ajungă chiar înainte de Crăciun la aproape 6000 de persoanee aflate în situații de risc din județul Brașov. Din aceeași colectă vor fi sprijinite și 117 persoane din județul Covasna și 350 de persoane din județul Mureș.

Banca de Alimente face colecta în perioada 7 / 20 decembrie, în parteneriat cu Lidl, brașovenii având la dispoziție, chiar la ieșirea din magazinele rețelei, zone unde pot lăsa alimente neprisabile. În județul Brașov sunt colectate alimente la magazinele de la șase adrese, respectiv str. Turnului nr.1, str. Carpaților nr. 44, str. A. I. Cuza nr. 3, str. Spicului nr. 5, str. Grivitei nr. 5 și în Codlea, str. Lungă nr.32. Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Brașovenii pot allege să doneze ulei, făina, zahăr, orez, ingrediente de copt, conserve diverse, precum cele de legume, de carne, de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT, produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

În anul 2019, rețeaua Băncilor pentru Alimente din România a organizat ediția pilot a campaniei de colectare de alimente, în parteneriat cu Lidl România. Astfel, clienții din 12 magazine Lidl din țară au putut dona alimente destinate persoanelor defavorizate, beneficiari ai rețelei, în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost strânse astfel 17,34 tone de alimente, ce au fost distribuite mai departe către aproximativ 7.000 de beneficiari. În 2020, campania se va realiza în 80 de magazine Lidl din județele: Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Timiș și municipiul București.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.