Irineu Darău și Tudor Benga, la un pas să rateze prezența pe listele pentru Parlament

Președintele USR Brașov, Irineu Darău, dar deputatul Tudor Benga (USR) au fost „un vot distanță” să rateze prezența pe listele de candidați au USR PLUS pentru alegerile parlamentare din anul 2020. Declarația a fost făcută de Irineu Darău, într-o conferință de presă, în care a declarat că, după ce el și Benga au fost desemnați la nivel județean ca deschizători de liste pentru Senat și Camera Deputaților, validarea lor de către Comisia de Arbitraj și Integritate de la București a fost una cu emoții, pentru că diferența a fost făcută de un singur vot. 

Conform explicației reprezentantului USR Brașov, un motiv pentru care cei doi au fost pe punctul de a pierde locurile pe listele de candidați a fost o scrisoare deschisă din urmă cu aproximativ un an și jumătate, semnată de mai mulți USR-iști din România (inclusiv de către Darău și Benga), document prin care se solicita demisia președintelui partidului, Dan Barna. 

Pe de altă parte, Darău susține că unul dintre motivele pentru care USR a pierdut multe voturi în Diaspora (considerat până acum un fief al partidului) a fost invalidarea candidaturii lui Vlad Teohari. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.