Pasionații de lectură pot împrumuta cărți de la pachetomatul  Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov. Pasul următor: „easy-box-uri” pentru cărți în mall-uri

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov este singura din țară care are un pachetomat cu cărți. Aparatul a fost achiziționat din Marea Britanie. „Remote-locker-ul” este de fapt, un pachetomat care  funcționează la fel ca easy-box-urile unor site-uri de cumpărături online și exclude 100% contactul dintre bibliotecar și cititor.

„Pachetomatul este amplasat în holul de la intrarea în biblioteca noastră și nu în incinta bibliotecii, astfel că niciun cititor nu va avea acces în clădirea instituției. Fiecare cititor al nostru își rezervă cartea intrând pe site-ul bibliotecii în catalogul on line. Cititorul va primi un mesaj cu intervalul în care poate veni să ridice volumul și trebuie să vină neapărat în acel timp. Asta pentru a asigura mai multe fluxuri de împrumut pe zi. Apoi simplu, se scanează permisul de bibliotecă, se deschide cutia, iar cititorul își ridică volumele solicitate”, a declarat managerul Bibliotecii Județene George Barițiu din Brașov, Daniel Nazare.

 Pachetomatul a venit în prima parte a lunii decembrie, însă  Nazare a spus că „noi îl considerăm un cadou de Crăciun pentru cititorii noștri”, și a precizat că acest aparat va fi extrem de util studenților care se pregătesc de sesiune.

„Aparatul este  amplasat holul de intrare al bibliotecii. Planul nostru este să    plasăm aceste pachetomate în marile mall-uri ale Brașovului.  Va fi practic ca o nouă filială a bibliotecii: aparatele pe care le vom achiziționa vor reuși să ofere informație și carte,  în timpul săptămânii dar și sâmbăta și duminica în zonele cele mai frecventate de brașoveni, în condiții de deplină siguranță”, a mai spus Nazare.   

Vicepreședintele CJ Brașov: „Biblioteca Județeană Brașov este în pas cu vremea”

Conducerea Consiliului Județean Brașov consideră că odată cu achiziționarea acestui pachetomat, activitatea bibliotecii județene va intra într-o normalitate, în această perioadă dificilă.

Astfel, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov  Zoltan Szenner susține că biblioteca din Brașov este în pas cu vremea.

„După ce am ajuns să cunosc echipa de la  Biblioteca Județeana  George Barițiu, am putut să apreciez cu adevărat eforturile pe care le depun bibliotecarii pentru a-și putea desfășura activitatea și în aceste condiții de pandemie. Este singura bibliotecă din țară care s-a gândit și a reușit să achiziționeze un pachetomat care, alături de aparatele de sterilizat cu ultraviolete pentru cărți, permite împrumuturile în condiții de siguranță atât pentru cititori, cât și pentru personalul bibliotecii. Faptul că intenționează să achiziționeze mai multe pachetomate, pe care să le amplaseze în mall-uri frecventate și de tineri, îmi demonstrează încă o dată că Biblioteca Județeană Brașov este în pas cu vremea și știe să îmbine tradiția cu tehnologia și se adaptează rapid la noile condiții”, a declarat Zoltan Szenner.

Aparatul este continuarea unui proiect pe care Biblioteca l-a inițiat odată cu achiziționarea celor 2 sterilizatoare de volume, la începutul toamnei. Unul este în sediul central și unul este în Filiala 5. Întreaga achiziție, cu tot cu pachetomat, a însemnat o investiție de 140.000 lei, din fondurile instituției. În prezent, Biblioteca Județeană și filialele sale sunt închise publicului, din cauza faptului că Brașovul a depășit demult incidența de infectări de 3 la mia de locuitori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.